Haluatko puhdasta? Viisi vinkkiä lattianpesuun

Tehokkailla, moderneilla ja tarkoituksenmukaisilla siivousvälineillä koti puhdistuu helposti ja nopeasti. Paraskaan siivousväline ei kuitenkaan tuo kaivattua tehoa, jos se on likainen ja rikkinäinen.

Huolellisesti ja riittävän usein tehty ylläpitosiivous vähentää suursiivousten tarvetta ja auttaa pitämään kodin puhtaana. Lattioiden säännöllinen pesu ei kuitenkaan vielä takaa, että lattiat ovat puhtaat.

Likainen ja kulahtanut moppi levittää likaa huoneesta toiseen; ainoastaan puhtaalla mopilla saat puhtaat lattiat! Vileda listasi parhaat vinkit hygieeniseen lattianpesuun:

1. Moppi kerää käytössä likaa, joka lähtee kunnolla vain, kun mopin pesee säännöllisesti, mielellään jokaisen käyttökerran jälkeen, pesukoneessa 60°C.

2. Pese tai vähintään huuhtele moppi huolella aina käytön jälkeen ja kuivata se ilmavasti ennen siivouskomeroon laittamista.

3. Puu- ja parkettilattiat ovat arkoja vedelle, kun taas muovi ja klinkkeri kestävät paremmin vettä. Käytä aina, lattiamateriaali huomioiden, joko nihkeää tai korkeintaan kosteaa moppia, jolloin lattiat kuivuvat nopeammin.

4. Suosi mikrokuitumoppeja. Ne puhdistavat vähällä vedellä ja jopa ilman puhdistusaineita.

5. Vaihda tai pese moppi käytön aikana aina kun se likaantuu. Likaisella mopilla vain levität likaa huoneesta toiseen.

Olennainen rooli tehokkaassa siivouksessa on myös tehokkailla, ajanmukaisilla ja ergonomisilla siivousvälineillä.

Lähde: Deski.fi

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat