Haluatko päästä yli eksästäsi? Älä unohda tätä sääntöä!

Eroaminen ei ole koskaan mutkatonta, mutta onneksi eksästä on helpompi päästä yli yhtä neuvoa noudattamalla.

Seurustelusuhteen jälkeen on hankala olla miettimättä entistä kumppaniaan ja houkutus ottaa häneen yhteyttä on usein todella suuri. Asiantuntijoiden mukaan kestää noin 21 päivää tottua uuteen järjestelyyn tai uusiin tapoihin.

Ei siis kannata ottaa yhteyttä eksään ainakaan 21 päivän aikana. Jossain tapauksissa kannattaa kuitenkin itselleen antaa enemmän aikaa toipua. Glamour-sivustolla suositellaankin, että yhteyttä ei pidettäisi kahteen kuukauteen.

Näiden kahden kuukauden aikana tapahtuu tällaisia muutoksia:

1. Selvyyttä

Jatkuva eksällä soittaminen tai tekstiviestien lähettäminen aiheuttavat stressiä, epäselvyyttä ja epävarmuutta. Ajattelet takuulla selkeämmin, kun annat itsellesi kaksi kuukautta aikaa pohtia mitä oikeasti haluat. Näiden kahden kuukauden aikana voit käydä eroa läpi itsenäisesti, ilman mitään houkutuksia tai esteitä.

2. Voimaa

Pitkän suhteen jälkeen saattaa tuntua oudolta olla ottamatta yhteyttä henkilöön, jolle on avautunut päivittäin erilaisista asioita. Kannattaa kuitenkin tehdä itselleen lupaus ja pidättäytyä viestittelemästä tai soittamasta eksälleen. Kahden kuukauden onnistumisen jälkeen voitkin olla ylpeä itsestäsi. Samalla varmaan myös huomaat, että et todella tarvitsekaan entistä kumppaniasi. Pärjäät hyvin aivan yksiksesi ja voit antaa mahdollisuuden uudelle rakkaudelle.

3. Toivoa

Ehkä palaat entisen kumppanisi kanssa yhteen tai et. Joka tapauksessa noiden kahden kuukauden aikana olet ennättänyt pitää huolta itsestäsi ja kokenut ehkä myös jotain uusia seikkailuja. Vaikka et välttämättä ole vielä ole aivan täysin toipunut suhteesta, olet takuulla löytänyt jo toivoa paremmasta ja uskot toipumisen olevan jo lähitulevaisuudessa.

Kahden kuukauden viestittelytauko ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ette voisi olla enää koskaan missään tekemisissä. Jotkut voivat olla eksänsä kanssa hyviä ystäviä, mutta tämä ei yleensä tapahdu aivan heti. Molemmille täytyy ensiksi antaa aikaa toipua parisuhteesta, sillä muutos rakkaussuhteesta ystäviksi ei tapahdu hetkessä.

Lähde: Glamour 

Lue myös:

    Uusimmat