Haluatko oman suihkulähteen? Aurinkoenergialla saat!

Lämpiminä kesäiltoina vietetään mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Suomalaiset suosivat nykyään aurinkoenergiaa pihoilla ja puutarhassa.

Suihkulähde on hyvä keino tuoda persoonallisuutta vesielementeillä varustettuihin pihoihin. Markkinoilla on nykyään myös aurinkokennokäyttöisiä suihkulähteitä.

Aurinkoenergia ei vaadi asennuksia, ja mitä aurinkoisempi päivä, sitä tehokkaammin lähteen pumppu toimii.

– Suomessa aurinkokäyttöinen suihkulähde on uusi juttu. Aurinkoenergian käyttäminen on kuitenkin nyt suosittua, joten uskon suihkulähteenkin löytyvän pian monen suomalaisen puutarha-altaasta, Jarkko Salmi Biltemasta ennustaa.

Pihat valaistuvat aurinkoenergialla

Istutusten ja kalusteiden lisäksi pihalle halutaan usein tuoda tunnelmaa erilaisilla valoratkaisuilla. Aurinkoenergialla toimivat valot ovat tulleet jäädäkseen suomalaisten puutarhoihin.

– Aurinkokennovalaisimet ovat hyvin suosittuja, sillä ne ovat sekä ekologisia että edullisia. Pienillä piha- ja kohdevaloilla saa puhallettua henkeä puutarhaan ja valaistua esimerkiksi pihapolkuja, Salmi kertoo.

Aurinkokennovalaisimen voi ottaa käyttöön jo loppukeväästä, mutta parhaan hyödyn aurinkoenergiasta saa irti heinäkuusta alkaen. Tällöin päivänpaistetta on runsaasti valaisimen lataamiseen, mutta illat alkavat jo hämärtyä.

Led-valot syttyvät automaattisesti pimeän laskeutuessa ja palavat keskimäärin 5-8 tuntia kesäaikaan.

– Vuosittain pieniä led-valoja myydään tuhansia kappaleita. Myynti on ollut runsasta jo alkukeväästä lähtien. Kauniit ilmat ovat vieneet ihmisten ajatukset puutarhan laittamiseen aikaisin tänä vuonna, Salmi pohtii. 

Lähde: Deski

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat