Haluaisitko olla onnellisempi? Näin lisäät iloa elämääsi

Jos lisäät iloisia hetkiä elämääsi, koet olosi onnellisemmaksi, mutta miten se onnistuu? 

Ilo on tärkeä osa elämää ja hyvää mieltä tuovat asiat auttavat myös vaikeuksien keskellä. Näiden vinkkien avulla tuot elämääsi iloa. 

1. Mistä nautit lapsena?

Lapsena emme seuraa ulkopuolisia haluja, vaan teemme sitä, mistä nautimme. Muistele millaisista leikeistä ja harrastuksista nautit lapsena ja tee sitä myös aikuisiällä. 

Muista ettei kaikessa tarvitse olla hyvä, eikä kaiken tarvitse olla päämäärätietoista – tee asioita vain huvin vuoksi. 

2. Älä tavoittele menestystä, vaan intohimoa

Moni kuvittelee menestyksen tekevän onnelliseksi, mutta se ei pidä paikkaansa. Keskity menestyksen tavoittelun sijaan tekemään sellaisia asioita, joihin suhtaudut intohimoisesti – niissä olet yleensä myös hyvä ja jos keskityt intohimosi lähteeseen, voit myös menestyä.

Muista kuitenkin ettei se saa olla itse tarkoitus, sillä raha ja muiden kunnioitus ei tee onnelliseksi. 

3. Unohda, mitä muut ajattelevat

Elät vain kerran ja ainoa, jonka ajatuksilla on elämääsi vaikutusta, on sinä itse. 

Unohda muiden mielipiteet, he eivät elä elämääsi. 

4. Valitse päämäärä ja kulje sitä kohti

Olet onnellisempi, jos sinulla on aitoja päämääriä elämässäsi. Unohda jälleen muiden puheet ja mielipiteet ja valitse päämäärä, joka tuo sinulle onnea ja tyydytystä. 

Mitä siitä, vaikka äitisi sanoo ettei sinusta voi tulla rokkistara – jo kitaran soiton opettelu tuo elämääsi paljon iloa, sillä mitä äitisi ajattelee ei ole merkitystä. 

5. Opettele näkemään positiiviset asiat

Elämä on välillä raskasta, eikä kaiken tarvitsekaan olla positiivista. Unohda siis ajattelu, jonka mukaan aina tulisi olla positiivinen – ei tarvitse, myös vaikeat palat kuuluvat elämään.

Opettele kuitenkin näkemään positiivisia asioita ympärilläsi, olivat ne sitten kuinka pieniä tahansa. Aina on aihetta kiitokseen, joten älä jää vellomaan negatiivisuuteen. 


Lue myös:

    Uusimmat