Halosen ja Arajärven salahäät: Karkasivat jopa turvamiehiltä

Edes turvamiehet eivät huomanneet, kun Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi pujahtivat salaa omiin vihkiäisiinsä, kirjoittaa Halosen entinen lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk.

Presidentti Tarja Halosen entinen lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk kertoo uudessa kirjassaan Ei, rouva presidentti (Otava) elämästään ja työstään presidentin vierellä.

Kirjassa kerrotaan paljon myös Halosen ja hänen aviomiehensä Pentti Arajärven suhteesta, joka alkoi jo vuonna 1985 yhteisellä työmatkalla New Yorkissa.

Pitkästä suhteestaan huolimatta Halonen ja Arajärvi eivät olleet naimisissa presidentinvaalien aikaan vuonna 2000, eivätkä asuneet virallisesti yhdessä. He olivat olleet pari viimeiset 15 vuotta ja asuneet vierekkäisissä asunnoissa Helsingin Kalliossa. Halonen olikin käyttänyt Arajärvestä leikkimielistä nimeä "naapurin mies". Vasta Mäntyniemi oli Halosen ja Arajärven ensimmäinen virallinen yhteinen koti.

Elokuussa 2000 Halonen ja Arajärvi vihittiin Mäntyniemessä, lähellä rantaa olevassa vanhassa huvimajassa Sadonkorjuujuhlien yhteydessä. Läsnä olivat hääparin lisäksi vain vihkijänä toiminut maistraatin henkikirjoittaja Jukka Heikkilä ja todistajina lapset, Tarja Halosen tytär Anna ja Pentti Arajärven poika Esko.

– Edes turvamiehet eivät huomanneet, kun vaaleaan jakkupukuun pukeutunut, 56-vuotias presidentti ja tummaan pukuun sonnustautunut ja punaisen ruusun rintapieleen kiinnittänyt, 52-vuotias valiokuntaneuvos pujahtivat hetkeksi ulos, Romantschuk kirjoittaa kirjassaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja