Halloween-kattaus on tyylikäs ja näyttävä

Halloween mielletään yleensä lasten juhlaksi, mutta iltaa voi viettää myös hillityn arvokkaasti. Kata pöytään tyylikästi mustaa, punaista ja näyttävää säihkettä.

Halloweeniin kuuluu runsas koristelu ja railakas meno, mutta voit tehdä siitä myös hieman tyylikkäämmän version.

Halloweenin värit ovat suoraan kauhutarinoista ja elokuvista. Tunnelmaa voit luoda esimerkiksi oranssilla, mustalla, tummansinisellä, valkoisella ja hopealla. Valitse värisi tarkkaan, jotta huoneesi on juhlava, mutta saattaa kuitenkin vieraasi keskelle kauhumaailmaa.

Älä huoli kotiisi roikkuvia paperikoristeita tai kirkuvia värejä, vaan korvaa muovitilpehööri vaikkapa aidoilla koristekurpitsoilla, lasihelmillä ja kristalleilla.

Kata karmivan kauniisti

Kattauksessa hyvin toimivat esimerkiki valkoinen, musta ja hopea. Näyttävyyttä voit tuoda esimerkiksi muutamalla kurpitsalla, jotka voit spray-maalata säihkyvän hopeisiksi tai vaikkapa vain valkoiseksi. Myös perinteinen oranssi näyttää hyvältä ja tuo syksyistä tunnelmaa kattaukseen.

Kaupoista löytyvä tekoseitti ja korkeat kynttilänjalat ovat mielenkiintoinen lisä kattaukseen. Hanki esimerkiksi muutama yksinkertainen ja pitkä kynttilänjalka ja aseta niihin mustat, pitkät antiikkikynttilät. Vedä kattauksen läpi vielä muutama hämähäkinseitti, niin karmivan tyylikäs kattauksesi on valmis.

Innostuitko? Luo ripaus kauhua koko taloon

Jos haluat tehdä koko kodistasi kauhuparatiisin tyylikkäästi, kiinnitä huomiota ennen kaikkea valaistukseen ja somisteisiin.

Etsi kirpputoreilta vanhoja valokuvia ihmisistä vuosien takaa, joita voit kehystää seinällesi. Myös kuvat tunnetuista kauhuhahmoista ja vanhat elokuvajulisteet toimivat tyylikkäänä pelotteena.

Valaistukseksi riittävät pelkät kynttilät, kunhan niitä on tarpeeksi. Jos kaipaat turvallisempaa vaihtoehtoa, kiinnitä tasaisesti palavia jouluvaloja kattoosi tai kiedo niitä kankaisiin, ja ripusta seinälle.

Perinteistä halloweenia vietetään yleensä naamiaisten merkeissä, mutta voitte myös valita esimerkiksi värin, johon pukeutua. Siten kaikki saavat pukeutua parhaimpiinsa, mutta illan teema on kuitenkin yhteinen.

Lisäinspiraatiota löydät kauhun tyylikkäimmistä klassikoista, kuten Dracula-elokuvista ja Hitchcockin teoksista.

Lue myös muut Kodin halloween-aiheet:

Jos et vielä ole Koti-osion fani Facebookissa, liity ihmeessä mukaan. Kodin fanina saat ensimmäisenä tuoreimmat sisustusuutiset, ihanat tee itse -ideat ja vinkit arkeen! Lisäksi sivuiltamme löytyy säännöllisesti kilpailuja, joista voit voittaa upeita palkintoja.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja