Hallitus neuvottelee kello 18 alkaen – MTV Uutisten tiedot: Koko hallitus pui liikkumisrajoituksia, uusia linjauksia ei odoteta

Mitä työkaluja hallituksella on ennen liikkumisrajoituksia? – Marin:"Me haluamme, että jokainen maahantulija testataan" 0:27
Video: Pääministeri Marin kertoo, mitä työkaluja hallituksella on ennen liikkumisrajoitusten käyttöönottoa

Hallitus kokoontuu neuvotteluun koronatilanteesta ja -rajoitustoimista tänään illalla kello 18. MTV Uutisten tietojen mukaan uusia linjauksia rajoituksista ei ole tänään odotettavissa.

Kello 20 järjestetään ylimääräinen valtioneuvoston istunto, jossa päätetään virallisesti eduskunnan käsittelyssä olleiden valmiuslain kohtien käyttöönotosta. Eduskunnan perustuslakivaliokunta sai eilen valmiiksi mietintönsä valmiuslain 86, 88, 106 pykälän 1 momentin ja 107 käyttöönotosta.

Pykälissä on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden ohjaamisesta, kiireettömästä hoidosta tinkimisestä, viestinnän johdon keskittämisestä ja hallinnonalojen välisten erimielisyyksien ratkaisemisesta.

Koko hallitukselle kerrotaan myös liikkumisrajoitusten valmistelun tilanteesta, sillä valmistelu on keskitetty valtioneuvoston kansliaan.

Liikkumisrajoitusten käyttöönotto on viimesijainen toimenpide ja sen on oltava välttämätön ja oikeasuhtainen toimi. Muut keinot olisi käytettävä ensin, esimerkiksi julkisten kulkuvälineiden matkustajamäärän rajoittaminen. Liikkumisrajoitusten pitäisi olla myös tarkkarajaisia alueellisesti ja kestoltaan.

Hallitus ei aio järjestää tänään tiedotustilaisuutta neuvottelujen päätyttyä.

Lue myös:

    Uusimmat