Hallitukselta reippaasti lisärahaa poliittisen toiminnan pyörittämiseen – puoluetuki nousee

Pöllöraati: Keskustan uuden puheenjohtajan ei kannata ottaa valtiovarainministerin salkkua 15:42
Myös aamun Pöllöraadissa keskusteltiin avustajien palkoista ja niiden suuruuden herättämästä keskustelusta.

Antti Rinteen hallitus satsaa lisää rahaa puoluetukeen ja avustajien palkkoihin. Tänään julkistetusta valtiovarainministeriön budjettiehdotuksesta käy ilmi, että hallituksen valtiosihteerien ja avustajien palkkoihin on varattu 11,5 miljoonaa euroa ensi vuodelle, kun tänä vuonna summa oli 6,5 miljoonaa.

Julkisuudessa on ihmetelty poliittisten avustajien ja valtiosihteerien määrän kasvattamista sekä eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien nostamista valtiosihteereiksi.

Puolueet ovat saamassa kuusi miljoonaa lisää puoluetukea ensi vuonna. Puoluetuki nousee 29,6 miljoonasta 35,6 miljoonaan.

Lisäksi kansanedustajien avustajien palkkaamiseen on varattu lisää rahaa ensi vuodelle. Tämä summa kasvaa 3,6 miljoonasta 5,1 miljoonaan.

Valtioneuvoston kanslia perustelee tiedotteessa korotustarvetta ministerien, valtiosihteerien ja erityisavustajien määrän nousulla, palkkioperusteiden tarkistuksella sekä edellisen hallituksen ministereiden palkkioihin kohdistettujen säästöjen poistamisella.

Valtionvarainministeriö julkaisi tänään kokonaan budjettiesityksensä, jonka se toimittaa muille ministeriöille. Muiden ministeriöiden kanssa käydään erilliset neuvottelut tämän kuun lopulla. Lopullinen budjetti valmistuu hallituksen budjettiriihessä syyskuussa.



Lue myös:

    Uusimmat