Hakkerit hyökkäsivät WhatsAppiin – ainoastaan yksi toimenpide auttaa välttämään murtautumisen omaan puhelimeen

7:25
Viime vuonna kohistiin Facebookin tietoturvaongelmista. Videolla kerrataan, miksi kyseessä on niin suuri ongelma.

WhatsApp-sovellukseen hyökänneiden hakkereiden kohteena olivat erityisesti toisinajattelijat ja aktivistit. Hakkerien hyökkäyksen välttämiseksi on vain yksi keino, kertoo brittiläinen Sky News -uutiskanava.

Vakoiluohjelma on pystytty asentamaan puhelimiin pelkästään soittamalla siihen WhatsAppin puhelusovelluksella. Haittaohjelma on asentunut, vaikka käyttäjä ei olisi puheluun edes vastannut.

Maailmanlaajuisesti WhatsAppia käyttää arviolta 1,5 miljardia ihmistä. Sky News -uutiskanava muistuttaa, että todennäköisyys hakkeroinnin kohteeksi joutumisesta on kuitenkin häviävän pieni.

Päivitys ainut keino hakkerien hyökkäyksen välttämiseksi

Joka tapauksessa käyttäjien olisi päivitettävä WhatsApp-versionsa, sillä se on ainut keino hakkerien hyökkäyksen välttämiseksi.

Android-laitteella uuden WhatsApp-version löytää Play Store-sovelluksesta ja iPhonella App Storesta. Jos käytössäsi ei ole uusin WhatsAppin versio, voit päivittää sovelluksen napauttamalla uusinta sovelluskaupasta löytyvää WhatsApp-versiota.

Sitä, onko oma puhelin jo hakkeroitu, on mahdotonta sanoa. Epäilyjen mukaan israelilaisen NSO-yrityksen hakkerit ovat kohdistaneet hyökkäyksensä poliittisiin toisinajattelijoihin, ihmisoikeusaktivisteihin, oppositiopoliitikkoihin ja journalisteihin 45 maassa.

Lähde: Sky News

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.