Hakkerit hyökkäsivät WhatsAppiin – ainoastaan yksi toimenpide auttaa välttämään murtautumisen omaan puhelimeen

Facebook taas kohun keskellä 7:25
Viime vuonna kohistiin Facebookin tietoturvaongelmista. Videolla kerrataan, miksi kyseessä on niin suuri ongelma.

WhatsApp-sovellukseen hyökänneiden hakkereiden kohteena olivat erityisesti toisinajattelijat ja aktivistit. Hakkerien hyökkäyksen välttämiseksi on vain yksi keino, kertoo brittiläinen Sky News -uutiskanava.

Vakoiluohjelma on pystytty asentamaan puhelimiin pelkästään soittamalla siihen WhatsAppin puhelusovelluksella. Haittaohjelma on asentunut, vaikka käyttäjä ei olisi puheluun edes vastannut.

Maailmanlaajuisesti WhatsAppia käyttää arviolta 1,5 miljardia ihmistä. Sky News -uutiskanava muistuttaa, että todennäköisyys hakkeroinnin kohteeksi joutumisesta on kuitenkin häviävän pieni.

Päivitys ainut keino hakkerien hyökkäyksen välttämiseksi

Joka tapauksessa käyttäjien olisi päivitettävä WhatsApp-versionsa, sillä se on ainut keino hakkerien hyökkäyksen välttämiseksi.

Android-laitteella uuden WhatsApp-version löytää Play Store-sovelluksesta ja iPhonella App Storesta. Jos käytössäsi ei ole uusin WhatsAppin versio, voit päivittää sovelluksen napauttamalla uusinta sovelluskaupasta löytyvää WhatsApp-versiota.

Sitä, onko oma puhelin jo hakkeroitu, on mahdotonta sanoa. Epäilyjen mukaan israelilaisen NSO-yrityksen hakkerit ovat kohdistaneet hyökkäyksensä poliittisiin toisinajattelijoihin, ihmisoikeusaktivisteihin, oppositiopoliitikkoihin ja journalisteihin 45 maassa.

Lähde: Sky News

Lue myös:

    Uusimmat