Hakkerin vinkki: Näin saat vahvan salasanan, joka on myös älyttömän helppo muistaa

Hyvä salasana ei ole ainoastaan monimutkainen kirjaimista, numeroista ja merkeistä koostuva merkkiyhdistelmä, vaan myös käyttäjälleen helposti muistettava.

– Yksi helpoimmista keinoista keksiä vahva salasana, on käyttää kokonaista lausetta, kertoi RedTeam Security -yrityksen hakkeri Kurt MuhlTech Insiderille.

Salasanan kehittäminen lähtee siitä, että käyttäjä keksii lauseen, joka on hänelle itselle helposti muistettava – esimerkiksi tällainen: ”Minun perheessäni on 6 jäsentä, joita rakastan valtavasti!”

Lyhennä seuraavaksi lause salasanaksi muodostamalla jokaisen sanan ensimmäisestä kirjaimesta merkkijono: Mpo6jjrv!.

– Näin saat salasanan, jossa on iso kirjain, pieniä kirjaimia, erikoismerkki ja numero.

– Lisäksi sen muistaa helposti, sillä täytyy vain muistaa yksi lause, Muhl sanoi.

Tällä tekniikalla saa helposti vahvan salasanan, mutta moni luottaa silti yksinkertaisiin salasanoihin, jotka sisältävät sanakirjasta löytyvän sanan. Hakkereiden käyttämät ohjelmistot salasanojen arvaamiseen löytävät tällaiset salasanat erittäin helposti.

Salasanoja arvaavat ohjelmistot käyvät läpi sanakirjoista löytyviä sanoja, sanontoja sekä numeroita – ja tietenkin kaikkien näiden yhdistelmiä. Ohjelma pyörittää vaihtoehtoja niin kauan, että oikea salasana löytyy.

Muhl’n jakama kikka on kuitenkin ohjelmistoille vaikeampi arvata, sillä se ei sisällä kokonaisia sanoja. Lisäksi salasanaa voi edelleen vahvistaa keksimällä aina vain pidempiä merkkijonoja.

– Mitä pidempi salasanasi on, sitä kauemmin minulle menisi sen murtamiseen, Muhl sanoi.


Lähde: Tech Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja