Häkkänen närkästyi Kiurun tupsahduksesta perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuuteen – kommentoi IS:lle "Ei sinne tulla poliittisia värikyniä laittamaan"

Krista Kiuru liittyi yllättäen mukaan perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuuteen 0:55
Katso yllä oleva video: Ministeri Krista Kiuru liittyi yllättäen mukaan perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuuteen.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) kertoo Ilta-Sanomille, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tupsahtaminen perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuuteen tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

Hallituksen sote-uudistusta käsittelevässä perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuudessa koettiin eilen iltapäivällä erikoinen välikohtaus, kun Kiuru ilmestyi yllättäen linjoille kuin tyhjästä.

Voit katsoa tilanteen yllä olevalta videolta!

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) ja Häkkänen olivat saaneet omat puheenvuoronsa pidettyä, kun tilaisuuden juontaja kysyi, oliko sovittu, että Kiuru olisi tilaisuudessa mukana.

– Täällä kyllä ollaan, Kiuru huhuili taustalla.

Häkkänen pyöritteli tähän päätään epäuskoisen näköisenä.

– Taitaa olla perustuslakivaliokunnan oma tilaisuus, Häkkänen kommentoi.

Rinne kertoi keskustelleensa Kiurun kanssa hetkeä aiemmin, mutta ei ottanut kantaa, kuuluisiko tämän olla tilaisuudessa.

"Ei sinne mitkään ministerit tule puheenvuoroja pitämään"

Ilta-Sanomille Häkkänen kommentoi, että tilanne tuli yllätyksenä.

– Kyllä yllätyin. Lähtökohta on se, että ministerit ja hallitus eivät puutu eduskunnan valiokuntien työhön, puhumattakaan perustuslakivaliokunnan asioihin. Perustuslakivaliokunnan infot ovat tarkkoja paikkoja, kun annetaan politiikasta riippumattoman valiokunnan lausuntoja hallituksen tekeleisiin. Ei sinne mitkään ministerit tule puheenvuoroja pitämään.

– Jos on sovittu, että ministeri tulee poliittisia puheenvuoroja pitämään perustuslakivaliokunnan tilaisuuteen, siinä on käynyt kyllä harkintavirhe. Ei sinne tulla kaunistelemaan sekaan, tai poliittisia värikyniä laittamaan, Häkkänen kommentoi lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat