Haiseeko kotona pahalle? Näillä nikseillä karkotat hajut

Toisinaan tunkkainen haju kotona saattaa yllättää. Mikä täällä oikein haisee? Ja miten hajuista oikein pääsee eroon?

Hajut saa pois kätevästi helpoilla nikseillä, jotka on todettu toimiviksi jo vuosikymmenien ajan. Tärkeimmät aseet löytyvät varmasti jokaisen keittiöstä. Moni hajuongelma korjaantuu nimittäin etikalla, sitruunalla ja ruokasoodalla.

Kankaasta, kuten esimerkiksi sohvasta tai matosta, haju lähtee ripottelemalla siihen ensin ruokasoodaa ja sitten imuroimalla kankaan. Ruokasooda poistaa ummehtuneisuutta tehokkaasti ja puhdistaa. Pesukoneeseen jääneet pyykit raikastuvat, kun pesee pyykit uudestaan ja lisää väkiviinaetikkaa huuhteluaineen sijaan. Muista myös jättää pesukoneen luukku auki, jotta kone pääsee kuivumaan.

Jääkaapista saa taas raikkaan tuoksuisen pitämällä puolikasta sitruunaa jääkaapissa yön yli. Mikron hajut saa puolestaan neutralisoitua sekoittamalla mukiin ruokasoodaa ja vettä, joita lämmitetään mikrossa täydellä teholla parin minuutin ajan.

Haiseva roskis raikastuu, kun sekoitat ruokasoodasta, suolasta, astianpesuaineesta ja sitruunamehusta seoksen, josta muotoilet ruokalusikalla paloja. Anna palojen kuivua leivinpaperin päällä yön yli. Valmiin palan voi heittää aina uuden roskapussin pohjalle, jolloin roskis ei ala haisemaan.

Eteisen ummehtunut haju voi olla peräisin märiksi jääneistä kengistä tai ulkovaatteista. Kuivata ulkotamineet kunnolla paikassa, jossa ilma pääsee kiertämään. Eteinen on myös hyvä paikka esimerkiksi huonetuoksulle. Vaatekaapista tunkkainen haju poistuu, kun hyllylle asettaa muutamaksi päiväksi etikalla täytetyn kupin.

Tupakan hajun saa pois huoneesta pitämällä kupillista etikkaa huoneessa parin tunnin ajan. Myös esimerkiksi kalan haju lähtee tällä niksillä.

Lue myös:

    Uusimmat