Haiseeko keittiössä tai kylpyhuoneessa ummehtuneelta? Näin ehkäiset hajut helposti!

Ummehtunut tai tunkkainen haju ei sovi kotiin. Lue, kuinka pääset eroon keittiön ja kylpyhuoneen hajuista!

Epämiellyttävät hajut keittiössä ja kylpyhuoneessa voivat johtua monestakin eri asiasta. 

Lue yleisimmät syyt ummehtuneeseen hajuun!

Kylpyhuone

Ongelma #1: Suihkuverho

Suihkuverho on yksi todennäköinen syy kylpyhuoneen ummehtuneeseen hajuun. Hajun poistaaksesi pese verho pesuaineen ja desin etikka-annoksen kera. Anna liota yön yli suolavedessä estääksesi homeen muodostuksen tulevaisuudessa. Verhoa voi myös leikata alareunasta, jotta se ei keräisi itseensä kaikkea likaa lattialta.

Ongelma #2: Pyyhkeet

Elleivät pyyhkeesi ole uudenuutukaiset, ne saattavat puhtainakin olla syy ummehtuneeseen hajuun. Estääksesi epämiellyttävät tuoksut, älä anna pyyhkeiden olla märkänä pitkään. Kuivaa ne siis mahdollisimman nopeasti. Herättääkseesi vanhat pyyhkeesi uuteen eloon – ja tuoksuun –, kokeile pestä ne esimerkiksi etikalla. LUE MYÖS:  4 niksiä: Näin raikastat haisevat pyyhkeet

Ongelma #3: Vuotavat putket

Myös seisova vesi voi olla syynä hajuun. Tarkista löytyykö wc-pöntön takaa tai lavuaarin alta mahdollisia vuotokohtia ja tarkista myös lattiat ja kaapistot mahdollisten vesivahinkojen varalta. Jos joku putkista vuotaa, hanki ammattilainen paikalle. LUE MYÖS:  Valuvatko rahasi viemäriin? Kätevän niksin avulla havaitset vuodot

Keittiö

Ongelma #1: Viemäri

Keittiön viemärissä saattaa majailla haisevia ruoanjämiä, jotka luonnollisesti saavat koko keittiön haiskahtamaan. Estääksesi hajuja kaada suola-ruokasooda-seosta – noin 1,5 dl kumpaakin – viemäriin. Kaada viemäriin vielä litra kiehuvan kuumaa vettä kerran kuukaudessa pitääksesi hajut poissa.

Ongelma #2: Likainen astianpesukone

Estääksesi astianpesukonettasi haisemasta, tee etikkapesu kuukausittain: kaada etikkaa ja vettä pesuainelokeroon ja pese kuumimmalla lämpötilalla kone tyhjänä. Tarkista kuitenkin ennen, että etikkapesu sopii juuri sinun koneellesi.

Ongelma #3: Jääkaappi

Jääkaapin haisemista ehkäistäksesi aloita tekemällä inventaario ja heitä pois kaikki vanhentuneet tuotteet. Jos ongelma jatkuu edelleen, on syytä puhdistaa jääkaappi kunnolla. LUE MYÖS:  Vältä jääkaapin pinttyneet tuoksut ja turhat pöpöt – näin puhdistat oikein!

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat