Haiseeko jääkaappisi? Näin pidät sen siistinä

Jääkaapin siivoaminen ei aina tunnu liiemmin innostavan, mutta puhtaasta jääkaapista on kuitenkin kiva napsia maistuvia aterioita.

Jääkaappiin kaatuu usein erilaisia nesteitä ja erikoiset tuoksutkin ovat osa jääkaapin elämää. Jääkaapin siivouksessa säästää aikaa, jos pitää siitä huolta päivittäin.

Roiskeet

Roiskeet kannattaa pyyhkiä pois heti niiden läikähtäessä jääkaapin pinnoille. Kaikkien purkkien ja tuotteiden pinnat kannattaa pyyhkäistä ennen kuin laittaa ne takaisin jääkaappiin. Erityisesti ketsuppipurkkeihin saattaa käytön jälkeen jäädä hieman tahmeita läikkiä.

Pilaantuneet tuotteet

Kasviksia ja muita pilaantuvia tuotteita kannattaa pitää silmällä, sillä ne saattavat hyvinkin yhtäkkiä alkaa haista. Tällaisista tuotteista jääkaappiin päätyy runsaasti ikäviä tuoksuja. Poista siis kaikki pilaantuneet tuotteet jääkaapistasi mahdollisimman nopeasti.

Jääkaapin ovet

Jääkaapin ovet kannattaa puhdistaa noin kerran viikossa. Kostuta liina lämpimällä vedellä ja hyödynnä hellävaraista puhdistusainetta. Pyyhi jääkaapin ovet ja kiinnitä erityishuomiota ovenkahvojen kohtaan. Puhdista myös ajoittain oven sisäpuolella olevat tiivisteet hellävaraisella puhdistusaineella. Muista kuitenkin myös kuivata nämä alueet.

Jääkaapin tyhjennys

Ota jääkaapista virta pois ja siirrä kaikki siellä olevat tuotteet kylmälaukkuun. Ota jääkaapista kaikki tasot pois ja anna niiden levähtää hetki lämpimässä ennen kuurausoperaatiota. Siivoa jääkaappi läpikotaisesti ruokasoodan ja kuuman veden avulla. Laita kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa kahdeksaan desilitraan vettä kohden. Kostuta puhdas rätti kyseiseen seokseen ja puhdista jääkaappi.

Jos jääkaapissa on runsaasti tahroja ja likaa, voit antaa seoksen vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ennen sen pois pyyhkimistä. Pese kaikki jääkaapin sisällä olevat osat samaisella ruokasoodan ja veden sekoituksella. Hellävaraisesta puhdistusaineesta saattaa nimittäin jäädä jääkaappiin hajuja, jotka imeytyvät jääkaapissa oleviin ruokiin.

Estä tuoksujen muodostuminen

Säilytä ruoantähteet ilmatiiviissä astiassa. Jääkaapista saa ikävät hajut pois laittamalla kostean sanomalehden jääkaappiin. Paperi nimittäin imee hajun itseensä. Myös ruokasooda auttaa näihin hajuhaittoihin. Laita ruokasoodaa leivinpaperin päälle ja aseta jääkaappiin. Anna sen vaikuttaa siellä suhteellisen kauan, jotta kyseinen seos ennättää napata kaikki inhottavat hajut mukaansa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat