Hahmokilpailun voittanut Joonas Nordman ohjaa uuden Putouksen: "Mukana on myös tuoreita aineksia, ei pelkästään mikrossa lämmitettyjä"

Joonas Nordman sanoo, että suuri osa ohjelmien menestystä on tiettyjen asioiden toistaminen.

Putouksen yhdeksännen kauden näyttelijäjoukossa on mukana kolme uutta kasvoa. Jenni Kokander, Minka Kuustonen ja Kaisa Hela eivät ole enää mukana ohjelmassa ja uusina niminä mukana ovat Alina Tomnikov, Pihla Penttinen ja Kiti Kokkonen.

Lauantaina 20. tammikuuta MTV3-kanavalla alkavan yhdeksännen tuotantokauden ohjaava Joonas Nordman, 31, toteaa MTV:lle, että uudet kasvot pitävät homman niin sanotusti freesinä. Nordman voitti itse Putouksen hahmokilpailun kahdesti: vuonna 2014 voiton vei liitto-orava Salme Pasi ja vuonna 2015 Matti Pikkuvanhanen.

– Siinä tuli vähän perheenlisäystä (Minka Kuustonen), siellä oli tammikuuksi jo etukäteen sovittuja töitä (Kaisa Hela) ja Jenni Kokanderhan siirtyi jo täysin palvelleena Putous-eläkkeelle, myös kahdeksannen Putous-kauden ohjannut Nordman sanoo MTV:n haastattelussa.

– Olen tosi iloinen tästä kolmikosta, joka me saatiin uusina kasvoina mukaan. On tosi kiva, että uusia kasvoja on, koska se taas pitää tämän formaatin ja ohjelman elävänä ja jatkuvasti tuoreena. Niin, että siellä on myös tuoreita aineksia mukana, ei pelkästään viime vuodelta mikrossa lämmitettyjä.

Edellinen, kahdeksas Putous-kausi oli menestys. Kokeeko Nordman ohjaajana painetta saada katsojaluvut samalle tasolle kuin vuosi sitten?

– Tietenkin aina, kun joku juttu menee tosi hyvin, niin tietenkin turvallista olisi jättää se siihen. Minun mielestäni Putous on kuitenkin koko kansalle tuttu formaatti ja ohjelma. Sellaisissa suuren yleisön jutuissa se menestys perustuu myös siihen, että joitakin asioita toistetaan. Jos nyt ei ihan samalla tapaa, niin ainakin jollain tapaa jalostettuina, Nordman toteaa.

– Jotkut jutut tietysti säilyvät ihan sellaisinaan, kuten sketsihahmokilpailu, jossa tuoreus on ne aina vaihtuvat hahmot. Sillä tavalla Putous on kiitollinen formaatti, että siinä ei tarvitse keksiä pyörää joka vuosi uudestaan.

"Ei takki auki, vaan kaksi tai kolme nappia kiinni"

Ohjaaja kuitenkin sanoo, että paine ei kuitenkaan ole poissa. Uuden kauden pitäisi olla parempi kuin edellisen.

– Siinä mielessä paineita tietenkin on. Paineita pitääkin olla, mutta ne eivät saa hämärtää sitä hauskanpitoa. Se tietenkin välittyy. Yhteinen hyvä paine tässä on, Nordman sanoo.

– Hyvillä mielin mennään, mutta ei takki auki. Ei takki auki, vaan kaksi tai kolme nappia kiinni.

​​​​​​​

Joonas Nordman näytteli Putouksen kuudennella ja seitsemännellä tuotantokaudella. Viidennellä kaudella hän oli ohjelman pääkäsikirjoittaja.

– Kun olen ollut näyttelemässä, niin ehkä se huippuhetki on ollut se, kun koko homma on paketoitu. Se on se hetki, kun ne pyörii ne kaikki yhteiset onnistumiset ja näyttelijöiden onnistumiset mielessä. Sitten toisaalta taas ne sellaiset raskaat hetket tai muut, siinä aika kultaa muistot aika nopeasti, Nordman kertoo.

– Minun mielestäni melkeinpä kaikissa projekteissa mieleenpainuvin hetki on se, kun työ on tehty. Oli se sitten mikä tahansa tv-ohjelma tai joku muu työprojekti tai jotain muuta niin kyllä sitten, kun homma on tehty, niin se on siinä.

Nordman unohti mainita melkeinpä tärkeimmän asian.

– Hyvä karonkka vielä päälle. En kehdannut sitä heti sanoa, mutta sehän se syy on, mies naurahtaa.

"Tämä porukka vetää kyllä hienosti"

Mitä Joonas Nordman oppi ohjaajana edellisestä Putous-kaudesta?

– Aika nopeasti huomasin, että aika moneen kysymykseen täytyy löytyä vastaus päivän aikana. Saattaa olla, että eri osastot kysyvät asioita, niitä kysymyksiä tulee koko ajan ja täytyy ikään kuin oppia siihen, että vastaus täytyy löytyä nopeasti, Nordman pohtii.

– Tai sitten täytyy oppia antamaan itsevarmasti joku vastaus ja sitten itsevarmasti pyörtää ja muuttaa se vastaus myöhemmin. Ilman, että näyttäisi siltä, että minulla ei silloin aikaisemmin ollut vastausta tähän, vaan keksin sen päästäni. Koko ajan pitää olla tavoitettavissa ja olla vastaamassa erinäisiin kysymyksiin siitä, että mitä tehdään tai miten joku asia menee.

Nordman ei koe tuollaisia asioita ahdistavina.

– Ei se ahdistavaa ole. Tämä työryhmä on ihana ja se oli sitä viime vuonnakin. Nyt tietenkin joitain muutoksia on tapahtunut kameran edessä ja kameran takana. Ihmiset menevät uusiin tehtäviin ja muualle. Kun työryhmän henki on hyvä, niin ei sillä sitten ole väliä, vaikka siellä vähän olisikin painetta siellä sun täällä.

– Tämä porukka kyllä vetää hienosti. Se mikä aina välillä unohtuu, kun tässä näitä näyttelijöitä jututetaan, on kameran takana oleva tiimi. Se on ihan ensiarvoisen tärkeä, ja se tiimihän sen mahdollistaa, että täällä on eri jaksoissa hienoja vieraita, jättimäisiä kuoroja ja tanssiryhmiä. Ne ihmiset ovat niitä, jotka soittelevat, sumplivat ja sopivat asioita. Se monesti tuppaa unohtumaan. Kun näki, miten kameran takainen tiimi toimii, niin huomasi, että se on kyllä ihan täysin korvaamaton porukka.

Porilaislähtöisen Nordmanin alkuvuosi on yhtä Putousta.

– Eipä tässä nyt muuta ennätä. Elämä on tätä nyt sitten maaliskuun puoliväliin ja sitten katsotaan taas tilannetta. Varmaan pientä lomaa siihen päälle. Toivotaan, että se on sitten ansaittua.

Joonas Nordman tunnetaan hyvin myös näyttelijänä. Aikooko mies syventyä tulevaisuudessa ohjaamiseen, näyttelemiseen vai johonkin muuhun? Vastaus ei ole selkeä kyllä tai ei.

– Totta kai kaikenlainen tähän alaan liittyvä kiehtoo. Viimeisiä vuosia ajatellessa tuntuu siltä, että lopulta asiat ovat menneet juuri niin kuin niiden on kuulunutkin mennä ja asiat ovat tapahtuneet silloin, kun on ollut oikea aika, Nordman pyörittelee.

– Vaikka en olekaan sitä mieltä, että haluaisin luovuttaa kohtaloni jonkun käsiin, niin tuntuu, että asiat ovat menneet tähän asti omalla painollaan. Aion tietenkin tehdä töitä näiden eri osa-alueiden eteen, mutta kyllä uskon, että asiat varmaan tästä eteenpäinkin menevät niin kuin niiden kuuluu mennä.

Katso alla Putous-aiheisia videoita!


Sketsihahmojen luominen on uudella Putous-kaudella mahdollista myös kotona. Putous Junior on Putouksen ohjelmaosuus, joka tuo kotisohvien lapsihahmot mukaan ohjelman nettiin – ja jopa suoraan lähetykseen!

Löydät Putous Juniorin osallistumisohjeet osoitteesta mtv.fi/putousjunior.

Putous starttaa MTV3-kanavalla lauantaina 20. tammikuuta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja