Hääetiketti haltuun: Pidä somehiljaisuutta jos hääpari niin toivoo

Etikettivirheet häissä ovat paitsi noloja, ne saattavat myös aiheuttaa juhlaparille mielipahaa.

Ensi kesän morsiamet valmistautuvat jo tulevaan suureen päiväänsä. Hääkutsua odottaville siihen taas on vielä aikaa, mutta älypuhelinten ja sosiaalisen median myötä syntyneiden, uudenlaisten etikettisääntöjen opettelu hyvissä ajoin ei ole lainkaan pahitteeksi. Glamour.com kirjoittama lista auttaa uusien etikettiongelmien kanssa.

Anna valokuvaajalle työrauha

Häihin palkataan ammattivalokuvaaja syystä. Jotta hääpari saa varmasti taidokkaat ja tyylikkäät muistot juhlapäivästä, pysy pois valokuvaajan tieltä, vaikka kuinka haluaisit ikuistaa kännykkääsi saman hetken kuin kuvaaja.

Someta parin toiveiden mukaan

Jos hääpari ei anna oma-aloitteisesti ohjeita vieraille siitä, kuinka he haluavat häidensä näkyvän sosiaalisessa mediassa, kysy niitä itse. Toiset eivät halua ainuttakaan kuvaa tilaisuudesta nettiin, kun taas toiset haluavat, että vieraat lisäävät ahkerasti kuvia esimerkiksi Instagramiin. Noudata parin toiveita tarkkaan.

Muista myös se, että parin halutessa viettää häitään kaikessa hiljaisuudessa, myös kuvat, joissa morsian tai sulhanen ei esiinny, ovat kuitenkin kuvia heidän häistään ja siten niiden lisääminen ei ole hyvien tapojen mukaista.

Anna lahja

Hyviin tapoihin kuuluu antaa hääparille lahja. Jos pari on selkeästi esittänyt toiveensa, noudata niitä. Jotkut pitävät rahalahjaa epäkohteliaana, mutta monella parilla on jo kaikki tarvittava ja häälahjarahat käytetäänkin usein esimerkiksi ihanaan häälahjaan.

Toiset taas ovat tarkkoja tavaroidensa merkistä ja tyylistä, joten jos lahjalista on laadittu, poimi oma lahjasi sieltä, äläkä osta ”jotain sinne päin”. Halusi pari sitten rahaa tai tavaroita, anna heille sitä, mitä he ovat toivoneet. Jos hääparilla ei ole virallista toivetta, voit myös kysyä ennen häitä parilta mitä he haluavat.

Lähde: Glamour.com

Lue myös:

    Uusimmat