H&M:n kohukuvassa esiintyneen pojan perhe joutui muuttamaan turvallisuussyistä: "Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, mitä on meneillään"

Kyseenalaiseen julkisuuteen joutuneessa H&M:n kuvassa esiintyneen Liam-pojan perhe on joutunut muuttamaan "turvallisuussyistä".

Muotijätti H&M joutui aiemmin sosiaalisen median yleisön kynsiin lastenvaatteita esittelevien kuvavalintojensa vuoksi. Kohua herättäneessä kuvassa tummaihoinen poika poseeraa päällään huppari, jonka eteen painettu teksti julistaa ”coolest monkey in the jungle”, eli ”viidakon viilein apina”.

Nyt kuvassa esiintyneen Liam-pojan perhe on joutunut muuttamaan "turvallisuussyistä", kertoo BBC. Äiti Terry Mango ei paljastanut, millaisia nämä syyt olivat. Monet tosin hermostuivat, kun kävi ilmi, ettei Terry ollut vihainen H&M:lle, vaan käski paitaa rasismista syyttäneitä lopettamaan "turhista asioista itkemisen".

Perhe asui aiemmin Tukholmassa.

Yksi syy muuttoon olivat hyökkäykset, joita vihastuneet asiakkaat ovat tehneet H&M:n liikkeisiin Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. väkivaltaisiksi yltyneiden protestien aikana mielenosoittajat muun muassa rikkoivat liikkeen esillepanoja ja kaatoivat mallinukkeja.

Liam-poikaan turvallisuushuolet eivät ole vaikuttaneet.

– Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, mitä on meneillään, hän on vasta viisi... Liam ei vielä ole (kokenut rasismia). Haluan hänen säilyttävän viattomuutensa, äiti toivoi.

Lähde: Bbc.com

***

0:48

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.