Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Grönlannin katkarapuja ja piparjuurivaahtoa

Julkaistu 15.05.2008 16:05

Grönlannin katkaravut

6 annosta

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 salottisipuli

Mausta katkaravut suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Nauti katkaravut piparjuurivaahdon, salottisipulirenkaiden ja paahdetun leivän kera. Mausta sitruunalla tai viinietikalla.

Piparjuurivaahto

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 tl sokeria
  • 20–30 g raastettua piparjuurta
  • 1 levy gelatiinia

Pehmennä gelatiini kylmässä vedessä. Kiehauta kattilassa maito, kerma, suola, pippuri, sokeri ja sitruunan kuori. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ylimääräisestä vedestä puristettu gelatiini ja piparjuuri. Anna seoksen levätä 10–15 minuuttia ja siivilöi seos tämän jälkeen. Tarkista maku ja kaada neste sifonipulloon. Anna nesteen levätä pullossa 6–7 tuntia, ennen kuin pumppaat kaasun siihen. Vaahto on nyt valmista syötäväksi.

Resepti: Claus Meyer

(Täydellinen päivä 15.5.2008)

Lisää aiheesta:

Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomio
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?

  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa

  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"