Grilliasiaa ja Paras grilliruoka- kilpailun voittajaresepti

Kesän paras grillikastike

  • 2,5 dl ketsuppia
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl coca-colaa
  • 1 rkl worchestershirekastiketta
  • 1 sipuli hyvin pieneksi silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä hyvin pieneksi silputtuna
  • 1 tl hyvää chilijauhetta
  • 2 tl merisuolaa myllystä
  • 2 tl kutakin kuivaa maustetta: timjamia, oreganoa, rosmariinia, paprikajauhetta.
  • 1 tl tabascoa
  • 2 rkl punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa

Kaikki ainekset ajetaan tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Marinoi grillattavat kastikkeessa ja sivele kastiketta tuotteiden pintaan myös grillaamisen aikana.

Resepti: Kalle Lyytinen

Grillattua ananasta vaahterasiirapin kera

  • 1 ananas
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 2-3 tl rosepippuria
  • Lisäksi: vaahterasiirappia ja haluttaessa kermavaahtoa

Kuori ananas, poista kova keskusta ja leikkaa ananas viipaleiksi. Sivele viipaleille hieman sulatettua voita ja ripottele pinnalle ruokosokeria. Paahda ananakset grillissä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta rosépippurirouheella. Tarjoa vaahterasiirapin ja kermavaahdon kera.

Resepti: Sari Nieminen

Lue myös:

    Uusimmat