Grilli kuumaksi yllättävin makuyhdistelmin!

Kesän herkut syntyvät grillissä. Mutta tiesitkö, että loraus olutta tai siideriä marinadiin syventää mukavasti makuja?

Olut ja siideri eivät ole vain kesäjuomia, jotka sopivat mukavasti grilliruuan kylkeen, vaan niillä voi myös maustaa kesän ruokia. Älä siis juo kaikkia juomia vaan säästä niitä myös ruuanlaittoon. Tässä pari makoisaa vinkkiä uusiin makuelämyksiin.

Oluessa uiskennellut ahven

4 reilun kokoista ahventa
1 pnt tilliä
2 rkl voita
suolaa
2 purjonvartta
2 rkl hunajaa
loraus Karhu- tai Nikolai Premium Lager -olutta

Leikkaa ahventen vatsapuolelle pitkä viilto kiduksista pyrstöön ja poista sisälmykset. Laita suolaa, tilliä sekä voinokare ahvenien sisään. Kääri ahvenet folioon yksi kerrallaan purjosiivujen ja hunajan kera, lorauta sekaan hieman olutta ja paista grillissä. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Siiderinen thai-grillikana & paahdetut olut-valkosipulit

Siideristä, kanasta ja hedelmistä syntyy kesäisen pirteä makuelämys, jonka kruunaa olutvalkosipulit.

4 kanan rintafilettä
1 pnt mangoldi-salaattia
2-3 persikkaa puolikkaina
Kanan marinadi
1 dl kookosmaitoa
1 dl Golden Cap Dry Green Apple -siideriä
3 rkl palmu- tai ruokosokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 chili
1 limen mehu
suolaa ja pippuria

Olut-valkosipulit
4 kokonaista valkosipulia
1 dl KOFF Surfer -olutta
1 rkl hunajaa
suolaa, pippuria

Sekoita marinadin ainekset. Laita kanafileet marinadiin ja maustumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Ota kanat huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista ja pyyhi liiat marinadit pois kanojen pinnasta. Ota marinadi talteen. Grillaa kanat kypsiksi ja valele niitä marinadilla grillatessasi. Leikkaa valkosipuleiden päältä pala pois, niin että kynsien yläosa jää paljaaksi. tee jokaisesta valkosipulista oma folionyyttinsä, johon lorautat olutta ja hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsytä grillissä miedossa lämmössä noin puoli tuntia. Grillaa persikanpuolikkaita muutama minuutti ja leikkaa ne sitten lohkoiksi lautasille.

Tarjoa grillatut kanafileet salaatin, persikoiden ja olut-valkosipulien kera.

Reseptit: Anikó Lehtinen ja Jukis Mattinen/Sinebrychoff
Kuvat: SXC ja Sinebrychoff

Lue myös:

    Uusimmat