Grillattua porsaanfileetä sataymarinoituna

(n. 6:lle)

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • sataymarinadi:
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 3 rkl soijaa
  • 1-2 rkl chilikastiketta
  • 2 tl seesamöljyä
  • koristeeksi:
  • tuoretta rosmariinia, paahdettuja seesaminsiemeniä
  • puisia varrastikkuja

  • 1. Leikkaa porsaanfilee pitkittäin noin sentin paksuisiksi levyiksi.
  • 2. Purista sitruunasta mehu, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
  • 3. Sekoita sataymarinadin aineet keskenään. Laita marinadi ja lihalevyt pussiin ja sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihan pintaan. Laita pussi jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.
  • 4. Pujottele liotetut varrastikut jokaisen lihalevyn reunoihin ja keskelle. Tikkujen avulla on näppärä käännellä lihoja kypsennyksen aikana Kypsennä lihoja grillissä parilan päällä keskilämmöllä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia. Sivele lihoja marinadilla kypsennyksen aikana.
  • 5. Ripottele kypsien lihojen päälle seesaminsiemeniä ja tuoretta rosmariinia.

Vinkki: voit käyttää myös valmista sataykastiketta marinadiin.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat