Grillattu entrecôte, paistetut kasvikset sekä suklaakohokas

Grillattu entrecôte

  • 800 g entrecôtea
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Leikkaa pihvit ja katkaise pintakalvo ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele öljyä pintaan. Grillaa n. 5-6 minuuttia pihvejä.

Kypsennä tarvittaessa uunissa 180°C:ssa muutama minuutti.

Paistetut kasvikset

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 luumutomaattia
  • 1 chili
  • mustaa makkaraa
  • oliiviöljyä kasvisten paistamiseen
  • voita makkaran paistamiseen

Poista kasviksista siemenet. Pilko isoiksi paloiksi. Suolaa munakoiso ja kuivaa hetken kuluttua paperilla munakoison pinta. Paista pannulla kypsentymisjärjestyksessä (punainen paprika, keltainen paprika, chili, munakoiso, kesäkurpitsa, tomaatti).

Leikkaa makkara paloiksi. Paista voissa. Lisää kasvisten sekaan.

Maustevoi

  • 200 g voita
  • ½ nippu basilikaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ chili
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • valkopippuria
  • suolaa

Sekoita maustevoin ainekset tehosekoittimessa. Lisää lopuksi valkopippuri ja suola. Tee kelmun avulla pötkö ja jäähdytä pakastimessa.

Suklaakohokas

  • 225 g tummaa suklaata (min. 70 %)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 45 g sokeria keltuaisten sekaan
  • 20 g sokeria valkuaisten sekaan
  • 30 g voita

Sulata suklaa vesihauteessa ja voi kattilassa. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää sula voi ja suklaa sekaan. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Sekoita keskenään suklaamassan kanssa.

Voitele vuoat voilla ja sokerilla. Täytä kohokasmassalla, siisti reunat peukalolla. Paista uunissa 180°C:ssa 8 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat