Greippisalaatti

  • 2 greippiä
  • 100 g soijaituja
  • ½ kurkku
  • ½ paprika
  • 8 retiisiä
  • 1 keitetty muna
  • ruohosipulia
  • mustia oliiveja
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Puolita greipit ja leikkaa niistä greippiveitsellä lihat pois. Säästä kuoret. Paloittele kaksi puolikasta ja purista toisista puolikkaista mehu talteen. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja paprika tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Murskaa haarukalla keitetty valkuaisen. Silppua ruohosipuli.

Tee salaatille kastike yhdistämällä ensin sinappi ja keltuainen. Lisää oliiviöljy, etikka, hienonnettu shalottisipuli, greippimehu, suolaa ja pippuria. Sekoita. Yhdistä vihannekset, greippi, valkuainen, oliivit ja kastike yhteen ja sekoita hyvin. Tarjoile salaatti greippipuolikkaissa.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat