Gran Feudo Rosado 2003

  • Bodegas Julian Chivite
  • DO Navarra / Espanja
  • Alkon numero: 480167
  • Hinta: 7,47 €

Ensimmäinen maininta Chiveten perheen viininviljelystä on vuodelta 1647, joten nykyiset omistajat edustavat jo viininvalmistuksen 11. sukupolvea. Itse viiniliike on perustettu vuonna 1860. Nykyisin viiniliike vie viinejä 48 maahan ympäri maailman ja on eräs espanjan vanhimmista ulkomaille viinejä kauppaavista yrityksistä.

Bodegas Julian Chivite viljelee köynnöksiä 400 hehtaarin alueella Cintruenigossa, Marcillassa ja Señorio de Arinzanossa. Päälajikkeet ovat Garnacha, Moscatel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot ja Tempranillo. Gran Feudo Rosado on tehty Garnacha eli ranskalaisittain Grenache rypäleestä.

Rypäleet ovat kasvaneet Pyreneitten vuorten juurella Ebro-joen koillispuolella noin 330-640 metrin korkeudessa merenpinnasta. Garnacha- eli Grenache- rypäle sopii hyvin hedelmäisten roseeviinien valmistukseen. Alueen maaperässä kalkkikivi on hallitseva maalaji.

Viini on tehty saignée-menetelmällä, jossa rypäleiden kuoret saavat olla käymisvaiheessa mukana vain lyhyen aikaa. Tämän jälkeen rypälemehu juoksutetaan ilman puristamista toiseen astiaan. Vasta näiden vaiheiden läpikäytyään viinin valmistus jatkuu terästankeissa.

Väriltään Gran Feudo Rosado 2003 on kirkas, mansikanpunainen ja hieman lilahtava. Tuoksu on puhdas ja kohtalaisen runsas. Nuoressa ja raikkaassa tuoksussa on metsämarjoja sekä kevyttä mansikkaisuutta. Maku on kuiva, miellyttävän raikas, hapokas ja hedelmäinen. Kaiken kaikkiaan tämä viini on kesäisen raikas kokonaisuus.

Minkä kanssa?

Viini sopii mahdollisimman viileänä Tapas-herkkujen seuraan. Ottaisin toki tällaisen viinin mielelläni seurustelujuomaksi tai alkukesän mutkattomiin buffet-pöytiin. Viinin tasapainoinen ja aromaattinen maku tekee siitä myös oivan ruokaviinin. Hyviä kumppaneita ovat grillatut aromaattisemmat kalaruoat sekä vaalea liha. Marinoitu ja hellästi grillattu kana sekä paahdetut paprikat kevyen vihannesriisin kera- siinä on hyvä esimerkki tälle viinille sopivasta ruoasta.

Tarjoile viini 6-8 asteiseksi viilennettynä.

HUOM! Tämä viini on kausituote, eli se on myynnisä toukokuusta elokuuhun.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja