Googlen älylasien testikäyttäjä alkoi pelätä terveytensä puolesta

Googlen kehitysasteella olevien älylasien innokas kokeilija näyttää alkuinnostuksen jälkeen muuttaneen radikaalisti kantaansa.

Chris Barret oli alkuun lasien innokas koekäyttäjä, mutta alkuvuoden aikana hän on käyttänyt älylaseja enää yhteensä vain noin tunnin verran.

Päänsäryt alkoivat riivata

Barret kertoo CNET-teknologiasivustolle, että yksi syy lasien käyttämättä jättämiselle on hänen saamansa jatkuvat päänsäryt. Hän kertoo saaneensa päänsärkyjä pian sen jälkeen kun hän oli alkanut käyttää laseja.

Barretin mukaan hän ei ollut ennen lasien käyttöä kärsinyt pahoista päänsäryistä. Hänen mielestään laseihin olisikin sijoitettava varoitus käytön rajoittamiseksi, mikäli päänsärkyä alkaa ilmaantua.

Google on puolestaan vakuuttunut siitä, että älylasit eivät aiheuta terveysriskiä. Yhtiö kertoo kehittäneensä laseja asiantuntijoiden avustuksella. Googlen mukaan huolestuneiden koekäyttäjien kannattaa tarkistuttaa, että lasit istuvat hyvin.

"En jäänyt kaipaamaan laseja"

Barret on puhunut, että lasien käyttämättä jättämiselle on myös toinen syy: Nimittäin rajoitettuaan laitteen käyttöä hän ei ole jäänyt kaipaamaan niitä.

-Älylasit ovat pöydälläni joka päivä, mutta en näe riittävän hyvää syytä käyttää niitä. Ne eivät ole päänsäryn arvoiset. Liikkuessani pystyn lukemaan sähköpostit kannettavallani tai puhelimella, kommentoi Barret. 


Lue myös:

    Uusimmat