Mainos

Google mullistaa halvat älypuhelimet: Android Gon valmistuminen tuo edullisia Android Oreo -älypuhelimia

Google on lanseerannut tänään aiemmin toukokuussa Google I/O -tapahtumassa ensiesittelemänsä Android Oreon Go-version yhdessä Android 8.1:n tänään tapahtuvan julkaisun kanssa. Android Go on suunnattu erityisesti edullisiin Android-laitteisiin.

Android Go -ohjelmassa käyttöjärjestelmä on optimoitu toimimaan laitteissa, joissa on RAM-muistia 512 megatavua tai yksi gigatavu.

Android Go koostuu kolmesta osasta. Käyttöjärjestelmä on kehitetty halpaa tekniikkaa käyttäviin, vähätehoisiin laitteisiin. Googlen omat sovellukset on myös muokattu vähemmän dataa liikuttaviksi, ja kolmannen osapuolen sovelluksille esitellään räätälöity Google Play -kauppa, jossa nostetaan esille Android Go -ohjelmaan sopivia sovelluksia. Ne toimivat heikkotehoisilla laitteilla ja liikuttavat vähemmän mobiilidataa.

Googlen mukaan uudessa Android Go -versiossa sovellukset avautuvat edullisilla laitteilla jopa 15 prosenttia nopeammin.

Google on itse kehittänyt sovelluksistaan versioita, jotka esimerkiksi auttavat vähentämään mobiilidatan tarvetta. Chrome-selaimen Data Saver voi esittää verkkosivuista yksinkertaistettuja sivuja, kun taas YouTube Go voi esimerkiksi tarjota videoista esikatseluja kuvien muodossa sekä antaa ladata videoita offline-tilassa katseltavaksi halutulla laadulla ja datamäärällä. Lisäksi Googlen optimoidut sovellukset vievät puhelimesta jopa 50 prosenttia vähemmän tallennusmuistia. Mukana on esiasennettuna pitkä lista optimoituja sovelluksia: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome ja uusi Files Go -tiedostonhallinta.

Kolmantena kuvaan astuvat kolmannen osapuolen sovellukset, jotka on optimoitu toimimaan vähällä RAM-muistilla ja heikkotehoisilla suorittimilla sekä liikuttamaan mahdollisimman vähän mobiilidataa. Näitä sovelluksia varten Android Go saa oman räätälöidyn Google Play -sovelluskaupan, jossa optimoidut sovellukset nostetaan paremmin esille.

Googlen mukaan sen laitevalmistajakumppanit voivat pian tuoda markkinoille edullisia laitteita uuteen järjestelmään perustuen. Ensimmäisten laitteiden pitäisi löytyä kaupoista jo tulevien kuukausien aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.