Google luokitteli oman hakukoneensa vaaralliseksi

Verkkosivujen turvallisuutta arvioiva Safe Browsing Site Status -palvelu listasi google.com-sivuston ”osittain vaaralliseksi” verkkosivuksi vielä tiistaina, uutisoi Engadget.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että palvelua pyörittää Google itse.

Google kuvaili omaa sivustoaan seuraavasti: ”jotkut sivut tällä verkkosivulla ohjaajat kävijöitä vaarallisille sivuille, jotka asentavat haittaohjelmia kävijöiden tietokoneille”.

Palvelussa kerrottiin myös, että haitallinen sivusto saattaa huijata käyttäjää lataamaan ohjelmistoja, jotka varastavat käyttäjältä salasanoja, yksityisviestejä tai luottokorttitietoja.

Google on ehtinyt korjaamaan virheensä, sillä tällä hetkellä Safe Browsing Site Status -sivu kertoo google.com-osoitteen olevan harmiton. 

Erikoiselle tilanteelle on The Washington Postin mukaan järkevä selitys. Googlen hakukoneen etusivulla vierailu ei itsessään ole vaarallista, mutta Googlen palveluihin on voitu ladata tai linkittää haitallista sisältöä, mikä on kiinnittänyt sivustojen haitallisuutta arvioivan algoritmin huomion.

Googlen Safe Browsing -teknologia tarkastelee miljardeja verkkosivujen osoitteita päivässä ja etsii käyttäjän kannalta haitallisia sivustoja. Googlen moka osoittaa, että tekniikassa on vielä kehittämisen varaa.

Lue myös:

    Uusimmat