Mainos

Google ja Facebook ottavat kantaa netin puolueettomuuden puolesta – osallistuvat mielenilmaukseen

Google ja Facebook aikovat osallistua mielenilmaukseen, jossa pyritään edistämään internetin puoluettomuutta Yhdysvalloissa. Internetin puoluettomuudella tarkoitetaan sitä, että esimerkiksi palveluntarjoajat eivät voi rajoittaa nettiyhteyksien nopeuksia joidenkin verkkosivujen kohdalla mielivaltaisesti.

Internet-jätit Facebook ja Google ovat vahvistanet osallistuvansa mittavaan verkon puolueettomuutta puolustavaan mielenilmaisuun heinäkuun 12. päivä. Mielenilmaisu on osoitettu Yhdysvaltain telehallintovirastoa FCC:tä kohtaan, joka on huonontamassa verkon puolueettomuuteen liittyvää sääntelyä ja lainsäädäntöä.

On vielä epäselvää, miten Facebook ja Google aikovat osallistua tapahtumaan. Lukuisat muut suuret tietotekniikkayritykset ovat myös vahvistaneet tukensa tapahtumalle. Näihin kuuluvat muun muassa Amazon, Netflix, Reddit, Mozilla, Kickstarter ja Spotify.

Mielenilmaisun virallisella verkkosivulla sanotaan, että verkkosivustot, internetin käyttäjät ja verkkoyhteisöt kokoontuvat yhteen nostamaan hälyä FFC:n toimiin verkon puolueettomuutta vastaan. Tapahtumaa järjestävät aktivistiryhmät ovat ehdottaneet, että mielenilmaisuun käytettäisiin esimerkiksi erilaisten sovellusten ilmoitusviestejä tai Facebookin tapauksessa vaikkapa käyttäjätilien profiilikuvien muokkaamista halutessaan kantaaottaviksi.

Lähde: The Verge


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.