Google haluaa tuoda lisää koneälyä mobiililaitteisiin

Google ja Kaliforniassa päämajaansa pitelevä Movidius syventävät yhteistyötään. Google haluaa nopeuttaa mobiililaitteiden syväoppimista, eli laitteiden ymmärrystä esimerkiksi kuvista tai äänistä niiden ympärillä. Tähän Google aikoo käyttää Movidiuksen MA2450 -piiriä.

Google ja Movidius ovat aiemmin tehneet yhteistyötä Googlen Project Tango -laitteiden kanssa. Project Tangossa on kehitetty laitteita, jotka hahmottavat ja mallintavat muotoja ympäristöstään kameroiden ja antureiden avulla ja voivat näin parantaa esimerkiksi paikannusta sisätiloissa. Movidiuksen uuden piirin avulla Google haluaa viedä nämä laitteiden hahmottamis- ja ymmärtämiskyvyt vielä pidemmälle. Movidiuksen tehokkaimman piirimallin avulla laite voi tehdä enemmän hahmottamistyötä suoraan laitteessa, ilman tarvetta internetyhteydelle ja näin myös vähemmällä viiveellä. Tarkoituksena on kehittää koneälyä, joka ei ole riippuvainen valtavista konesaleista, vaan joka toimii ihmisten arkisissa mobiililaitteissa.

Googlen Project Tango on edennyt jo siihen pisteeseen, että ensimmäinen kuluttajakäyttöön tarkoitettu puhelin on tulossa Lenovolta ensi kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja