Maailmanlistan ykkönen ja kuutonen sivuun Tokion olympiagolfista koronatartunnan vuoksi

4:30
Video: Bryson DeChambeau juhli uransa ensimmäistä major-voittoa vajaa vuosi sitten

Golf-tähdet Jon Rahm ja Bryson DeChambeau jäävät pois Tokion olympialaisista koronatartunnan vuoksi.

Maailmanlistan kärkipaikkaa pitävän espanjalaisen Rahmin koronatartunnasta kertoi Espanjan olympiakomitea. Rahmista tuli tänä kesänä ensimmäinen espanjalainen, joka on voittanut Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen.

Rahmilla todettiin koronavirustartunta jo kesäkuussa, jolloin hän joutui keskeyttämään PGA-kiertueen Memorial Tournamentin ennen viimeistä kierrosta. Hän kertoi tällöin saaneensa rokotuksen hiukan ennen tartuntaa.

Kahdeksan PGA-turnausta, mukaan lukien viime kauden US Openin, voittanut yhdysvaltalainen DeChambeau puolestaan sai positiivisen testituloksen viimeisessä testissä ennen lähtöään Tokioon. Hän on noussut viime vuosina lajin seuratuimpien pelaajien joukkoon, ennen kaikkea pitkien avauslyöntiensä ansiosta.

– Olen todella pettynyt siihen, etten voi edustaa USA:ta olympialaisissa. Maani edustaminen on minulle tärkeää, ja joukkueeseen pääsy oli suuri kunnia. Toivotan joukkueelle onnea Tokioon. Keskityn nyt toipumiseen ja odotan paluuta kisoihin, kun saan jälleen luvan, DeChambeau harmitteli tiedotteessa.

Hänen tilalleen Yhdysvaltojen joukkueeseen tulee Patrick Reed, joka käy testiprotokollan läpi ja matkaa nopeasti Tokioon. Miesten golf-kisa käynnistyy torstaina. Reed on voittanut urallaan yhdeksän PGA-kisaa. Vuonna 2018 hän juhli Masters-turnauksen voittoa.

Reed oli mukana myös Rion olympialaisissa. Hänen lisäkseen Yhdysvaltoja edustavat Tokiossa Justin Thomas, tuore The Open -voittaja Collin Morikawa ja Xander Schauffele. Suomen miehistä turnauksessa pelaavat Sami Välimäki ja Kalle Samooja.


Juttua muokattu 25.7. kello 11.41. Lisätty tieto Rahmin koronatartunnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja