Golftähti venyi huimaan temppuun – ensimmäinen major-voitto ennätystuloksella

Golfin PGA:n mestaruuskilpailuissa Yhdysvaltain Xander Schauffele nappasi voiton kaikkien aikojen pienimmällä major-turnauksen tuloksella. Kyseessä oli Schauffelen ensimmäinen major-turnauksen voitto.

21 alle parin pelannut Schauffele voitti maanmiehensä Bryson DeChambeaun vain yhdellä lyönnillä.

Norjalaisgolffari Viktor Hovland sijoittui kolmanneksi tuloksella 18 alle parin.

Entinen major-turnausten ennätystulos oli 20 alle parin, johon oli päästy aiemmin neljä kertaa.

Turnauksessa kolmanneksi sijoitetun Schauffelen ensimmäinen kierros sivusi myös matalinta kierrostulosta miesten arvoturnausten historiassa.

Tokion olympialaissa kultamitalin napannut Schauffele on aiemmin sijoittunut major-turnauksissa kaksitoista kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Edellisestä turnausvoitostakin oli aikaa, sillä ykkössijalle yhdysvaltalaisgolffari oli edellisen kerran päässyt vuoden 2022 Skotlannin avoimissa.

– Siitä on aikaa, kun viimeksi olen voittanut, Schauffele sanoi.

– Tunteet nousivat pintaan, kun putti upposi sisään.

Kentuckyn osavaltion Louisvillessä sijaitsevalta Valhallan golfklubilta Schauffelen matkaan lähti noin 3,3 miljoonan dollarin voittopotti.

Suomen Sami Välimäki karsiutui turnauksesta kahden kierroksen jälkeen.