Gluteenitonta rieskaa

Millä kaurahiutalerieskan vehnäjauhon voisi korvata? Olisiko joku gluteeniton versio? T: Raili

Hei Raili!
Voit korvata Leivontanurkan kaurahiutalerieska reseptin vehnä- /hiivaleipäjauhon tattarijauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina saa olla löysähköä, koska se kaadetaan pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.

Ohessa tattaririeskan ja piimärieskan ohjeet.

Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Piimärieska

  • 6 dl piimää
  • 6 dl tattarihiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voi- tai margariinisulaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita sillä aikaa kaikki aineet keskenään. Voitele uunipellillä oleva leivinpaperi voilla ja levitä siihen taikina. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä voin tai munavoin kanssa.

Tattaririeska

Maidoton

  • 3 dl tattarihiutaleita
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl hedelmäsosetta / vettä
  • 30 g margariinia sulatettuna

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250 asteeseen (10-15 minuuttia). Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi rieskaksi ja jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä. Paista n. 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat