Gluteeniton, laktoositon ja munaton kakku

Lähipiiriini kuuluu paljon ruoka-rajoitteisia. Miten valmistan kakun, joka on gluteeniton, laktoositon ja munaton? Muuten kyllä sujuisi, mutta muna-allergia sekoittaa reseptini. T: Hannaleena

Hei Hannaleena!
Tässä ohjeeni muffineille, jotka ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja munattomia. Tulos ei tietenkään ole aivan sama kuin muna-vehnäjauho-versio, mutta sinnepäin kuitenkin. Samalla reseptillä voit kokeilla kakkua. Muffinien marjojen tilalle kakkupohjaan sopii esimerkiksi omenahillo tai marmeladi.

Onnistut ehkä varmimmin niin, että teet ohjeella kääretorttulevyn ja paistat sitä voidellun leivinpaperin päällä 7-10 minuuttia. Levyn voi esimerkiksi leikata kolmeen osaan ja koota siitä täytekakun ja laittaa väliin vaikka mansikkasurvosta.

Ystävällisin terveisin,
Arja Savela

Muffinit

noin 20 kpl

  • 100 g laktoositonta margariinia
  • ¾ dl hedelmäsokeria
  • 1½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 tl vaniljasokeria)
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl tuoremehua tai vichyvettä
  • 2 dl mustikoita, vadelmia tai muita marjoja

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja vaniljasokeri) sekä muut ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja nostele lusikalla taikinaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat