1. Pese sitruuna ja appelsiini hyvin. Irrota kuori veitsellä, ei valkoista osaa. Purista mehu erikseen.
2. Laita kattilaan kiehumaan vesi, sokeri ja mustaherukat.
Keitä n. 15 min. Lisää mausteet ja sitrusten kuoret.
Keitä n. 5 min.
3. Siirrä pois liedeltä ja lisää puristetut mehut.
Siivilöi ja tarjoile rusinoiden ja mantelin kera.
1. Lohko kurpitsat ja laita ne kulhoon.
Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskotilla, lisää vähän sokeria ja oliiviöljyä.
Laita pellille kuori alaspäin ja paahda 200 °C uunissa kypsäksi.
2. Tee viillot ankan nahan pintaan.
Mausta suolalla, valkopippurilla ja sokerilla.
Laita ankka kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin.
Paista nahkapuoli rapeaksi ja käännä.
Paista toiselta puolelta nopeasti (n.45 s).
Kypsennä loppuun uunissa 200 °C 8 min (samalla pellillä kurpitsojen kanssa).
3. Anna ankan vetäytyä n. 15 min. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
4. Paahda patonki viipaleet uunissa tai pannulla.
5. Poista kurpitsasta kuori ja murskaa haarukalla.
Mausta oliiviöljyllä, tarkista maku.
Esillelaitto:
Laita kurpitsamurskaa paahdetulle leivälle.
Käännä ankanrintaviipale rullalle.
Pistä cocktailtikku rullan läpi ja paina kurpitsamurskan läpi paahdettuun leipään.
Koristele kirvelillä.
1. Raasta kananmuna, hienonna punasipuli ja ruohosipuli.
Sekoita muna, punasipuli, ruohosipuli ja majoneesi keskenään.
Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Halkaise ravunpyrstöt.
Mausta pyrstöt murskatulla valkosipulilla, suolalla ja valkopippurilla.
Paista pannulla öljyssä murskatun peperonchinon kanssa nopeasti n. 30 s.
3. Laita muna-majoneesiseos paahdetulle leivälle ja tikuta jättiravut.
Paina kiinni leipään.
Koristele punamangoldilla.
1. Paahda pinjansiemenet pannulla.
Halkaise tomaatit, poista siemenet, kuutioi.
Sekoita tomaattikuutiot, juustoraaste, pinjansiemenet ja kaprikset.
Mausta oliiviöljyllä, valkopippurilla ja sitruunankuorella.
Tarkista suola.
2. Painele tonnikalapihvi viherpippuri-suola-sokeri –seoksessa.
Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä n. 30 s/ puoli.
Jäähdytä.
3. Viipaloi tonnikala ja aseta leipäviipaleen päälle.
Laita tonnikalan päälle tomaatti-juustoseosta.
Koristele lehtipersiljalla.