Mainos

Gia ja Miika matkustivat maailman ympäri 4-vuotiaan kanssa – ”Maksoi 53 181,53 euroa”

Gia Forsman-Härkönen ja Miika Härkönen eivät koe lapsen kanssa matkustamista vaivalloisena: kun heidän esikoistyttärensä Bella oli neljävuotias, he lähtivät vuodeksi maailmanympärysmatkalle.

Matkustaminen on aina ollut Gia Forsman-Härkösen ja Miika Härkösen juttu. He aloittivat seurustelun Argentiinassa, menivät naimisiin Havaijilla ja lähtivät maailmanympärysmatkalle, kun esikoinen oli neljä.

– Maailmanympärimatka oli aina ollut haaveemme. Keskustelu lähti siitä, että se toteutetaan, mutta miten, Gia totesi Huomenta Suomessa.

Matkalle päätettiin lähteä kolme vuotta sitten, kun Bella oli neljävuotias eikä ollut vielä aloittanut koulua.

– Se oli itse asiassa tosi hyvä aika lähteä. Lapsi oli jo omatoiminen. Siellä hän trekkaili ympäri Himalajan vuoristoa ja Uuden-Seelannin maisemia ja sukelteli rauskujen ja haiden kanssa Indonesiassa ja Australiassa ja ties missä.

Nyt Bella on matkustanut jo lähes 30 maassa.

– Lapsen kanssa matkailu eroaa mielestäni eniten siinä, miten matkoihin valmistaudutaan, mitä otetaan mukaan ja pitääkö ottaa jotain erityisiä asioita huomioon. Mutta lähtökohtaisesti sitä voi miettiä niin, onko se matkailu lasten hoitamista hankalissa olosuhteissa vai kauniissa maisemissa. Me ollaan pyritty siihen, että se on matkailua kauniissa maisemissa, Gia kertoo.

Kaikkiaan vuoden maailmanympärysmatkaan meni rahaa 53 181,53 euroa.

– Mutta sehän siinä merkitsee, mitä sillä on saanut. Voi ajatella, että se on iso raha, mutta jos sillä ostaa auton ja miettii, minkälaisen auton sillä saa, niin saa ehkä vähän osviittaa, millainen matka meillä on ollut, Miika toteaa.

– Lähtökohtaisesti olemme järjestäneet elämämme sillä tavalla, että kaikki liikenevä raha laitetaan matkustamiseen. Meillä ei esimerkiksi ole autoa, saati kahta. Emme välttämättä hanki trendivaatteita, vaan panostamme laatuun ja pitkäkestoisuuteen. Nämä ovat meidän tekemiämme valintoja, mutta totta kai tulotasolla ja taloudellisella tilanteella on merkitystä, Gia sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.