Gettomasa ei ole päässyt edistämään haavettaan yhteiskappaleesta 50 Centin kanssa – vastoinkäyminen iski vasten kasvoja festareiden bäkkärillä

Leijonien kultajuhlasta tunnetuksi tullut Gettomasa julkaisee uutta musiikkia 8:09
Katso videolta: Gettomasa kertoo menestyksen paineista

Gettomasan ura räppärinä starttasi toden teolla päivälleen kymmenen vuotta sitten, kun 4. marraskuuta vuonna 2012 hän voitti räpin Suomen mestaruuden.

Artisti Gettomasa, oikealta nimeltään Aleksi Lehikoinen, juhlii perjantaina 4. marraskuuta erityistä merkkipäivää, sillä päivälleen kymmenen vuotta sitten Gettomasa voitti Helsingin Nosturissa räpin Suomen mestaruuden. Tuohon aikaan 18-vuotias artistinalku aloitteli uraansa Gettomasana, mutta oli toisaalta vielä "ihan vain Aleksi Jyväskylästä". 

– Silloin oli haaveita tietysti tosi paljon, että pystyisi jonkinlaisen uran tällä räppien kirjoittamisella tekemään. Siitä se lähti, ja nyt sitten kymmenen vuotta myöhemmin ihan kivaa olla tässä uutislähetyksessä chillaamassa. Joku homma meni ihan oikein sitten myös. 

Juhlan kunniaksi Gettomasa julkaisi viidennen levynsä nimeltään Vastustamaton. Uuden levyn kypsyttelyyn meni aikansa, ja Gettomasa kertoi Uutisaamun haastattelussa, että sitä työstäessä hän koki sekä menestyspaineita että "valkoisen paperin kammoa".

– Onhan se vähän niin, että kun onnistuin tuossa tekemään muutama vuosi takaperin ehkä pari vähän tunnetumpaa biisiä, mitkä menestyivät ihan hyvin. Sitten mulle alettiin myymään keikkaa tosi kalliilla ja isot jutut alkoivat pyöriä ympärillä.

– Niin kyllähän siinä taas, kun on uutta levyä tekemässä, niin tulee vähän paineita siitä, että okei, että näidenkin pitäisi olla isoja juttuja. Etten mene tuonne lavalle ihan turhan takia, etteivät ne mieti, että maksoivat mulle ihan turhasta. Kyllähän se vähän jännitti, että tarvittiin joku vähän isompikin biisi sinne tehdä. 

Kesällä Gettomasa kertoi MTV Uutisille, että jos hän saisi tehdä kappaleen kenen tahansa artistin kanssa, olisi hänen valintansa yhdysvaltalainen 50 Cent. Gettomasa ja jenkkiräppäri, joka tälläkin hetkellä keikkailee Suomessa lyhyen kiertueen verran, esiintyivät elokuussa samaan aikaan Tampereen Blockfesteillä. 

Gettomasan mukaan tuolloin olisi periaatteessa ollut mahdollista edistää haavetta yhteisestä kappaleesta, mutta käytännön haasteet iskivät vastaan. 

– Sillä miehellä on niin tiukat turvatoimet, että hänen turvamiehensä tulivat puhdistamaan bäkkärin kaikista suomalaisista artisteista ennen kuin hän käveli edes lavalle. Häntä ei edes kiinnostanut nähdä ketään. En ole päässyt juttusille, mutta fiilistelen kyllä tuota moovia, jonka hän teki. Jos olisin hän, niin ehkä mäkin heittäisin kaikki sieltä menemään, kun tulen. 

Yllä olevalla videolla Gettomasa kertoo, kuinka on käsitellyt menestymisen paineita ja muistelee, millainen ilta räpin Suomen mestaruuden voitto oli aikoinaan vasta 18-vuotiaalle Aleksille. Katso haastattelu kokonaisuudessaan yltä!

Lue myös:

    Uusimmat