JVG:n uuden jättihitin taustalla on 18-vuotias tuottaja Victor – ensimmäiset biitit syntyivät jo 10-vuotiaana: "Se juttu on lähtenyt minun huoneestani"

5:38
Ensimmäiset biitit jo kymmenvuotiaana – katso Victor Nordisin koko haastattelu videolta

Victor Nordis, 18, teki ensimmäiset biittinsä ollessaan vain noin 10-vuotias. Nyt hän on tuottanut musiikkia muun muassa JVG:lle ja Sexmanelle ja tähtää kohti kansainvälisiä markkinoita.

Muun muassa rap-artisti Sexmanen Väärinymmärretty-albumia, vuonna 2022 YleX Läpimurto -kisan voittaneen Ege Zulun lukuisia kappaleita, muutamia räppäri Williamin biisejä sekä JVG:n, Ege Zulun ja Costin Verkkareis-jättihittiä yhdistää yksi tekijä: 18-vuotias tuottaja Victor Nordis.

Miljoonia ja taas miljoonia striimejä keränneitä hittejä tuottanut Nordis kuvailee MTV Uutisille olevansa joka alueen musamies, ja sitä hän todella on. 18-vuotias Nordis tuottaa, säveltää sekä sanoittaa musiikkia ja soittaa kitaraa Sexmanen keikoilla.

Musikaalisesta perheestä tuleva Nordis muistelee katselleensa noin kymmenen vanhana ihaillen vierestä, kun hänen isoveljensä, muusikko Teo Vincent teki itse erilaisia biittejä. Samainen veli antoi tuolloin ala-asteikäiselle Nordisille joululahjaksi pienen, tietokoneeseen kiinnitettävän elektronisen kosketinsoittimen ja alkoi opettaa pikkuveljelleen biittien tekemistä.

Ensimmäinen kappale, jonka Nordis tuotti alusta loppuun itse oli hänen omalla nimellään julkaisema kappale LAURI. Kappaleeseen saatiin Nordisin veljen avustuksella mukaan räppärit Chrizay ja Diison. Nordis oli kyseisen kappaleen tekovaiheessa 14-vuotias.

– Se oli ensimmäisiä biisejä, missä olin studiolla ja yhdessä mietimme sitä biisin rakennetta ja pääsin leikkimään isoa tuottajaa, hän muistelee.

Mitä tuottaja tekee?

Musiikkimaailmassa tuottajan tehtävänä on saattaa kappale tai muu projekti alkuideasta aina loppuun asti. Nordis sanoo, että hän ikään kuin kuvittaa projektin sen jokaiselta osa-alueelta.

Prosessi etenee yleensä niin, että Nordis tekee tietokoneella biitin, jonka jälkeen hän soittaa artistille, jolle hän uskoo kyseisen teoksen sopivan. Seuraavaksi mennään yhdessä studiolle ja aletaan pohtia, mistä kyseinen kappale voisi kertoa.

– Sitten saatamme sanoittaa sitä yhdessä ja sovitamme sen, eli mietimme, missä kohtaa on kertosäe, missä on säkeet, hän kertoo.

Seuraavaksi kappale miksataan ja masteroidaan, eli sen ääntä säädetään ja tasapainotetaan. Tämän jälkeen kappale on valmis julkaistavaksi.

Nordisin mukaan tuotantoprosessin kesto vaihtelee tuotettavan musiikin tyylilajin mukaan. Yksi projekti voi valmistua kahdessa tunnissa, toinen voi viedä muutaman vuodenkin verran.

Platonista rakkautta ensi silmäyksellä

Nuorella tuottajalla on jo nyt taskussaan hienoja saavutuksia. Esimerkkinä hän mainitsee hänen ja rap-artisti Sexmanen yhdessä luoman Mama-kappaleen, joka on noussut Sexmanen tähän asti menestyneimmäksi biisiksi. Kappaleella on tänä päivänä Spotifyssa reilut 6 miljoonaa striimiä.

Nordis ja Sexmane ystävystyivät ja alkoivat työskennellä yhdessä kolme vuotta sitten. Nordisin mukaan heidän välillään oli platonista rakkautta ensi silmäyksellä. Hän kuvailee kaksikon yhteistyön alkamisen olleen hänelle itelleen eräänlainen taitekohta.

– (Sexmane) julkaisi ensimmäisen levynsä ja lähdin keikkailemaan hänen kanssaan. Sen jälkeen alkoi tapahtumaan paljon asioita. Mama-biisi striimasi tosi nopeasti kultaa, mikä oli minulle älyttömän iso juttu. Olin 16-vuotias. Sitten se striimasi aika nopeasti jopa platinaa, hän muistelee.

Nordis kertoo huomanneensa tuolloin, että hänen tekemänsä musiikki alkaa tavoittaa yhä suurempia massoja. Silloin tällöin joku tuntematon on saattanut esimerkiksi baarissa tulla nykäisemään hihasta ja kehumaan Nordisin tekemiä biittejä.

– Näen, että se juttu on lähtenyt minun huoneestani ja tietokoneeltani maailmalle ja se resonoi ihmisissä. Se on tähän mennessä ehkä hienoin saavutukseni, hän sanoo.

– Mutta minulla on myös semmoinen fiilis, että tämä ei ole todellakaan loppumassa tähän. Asetan itselleni saavutuksia ja teen niille sellaiset kuvitteelliset deadlinet. Kun olen saavuttanut ne, niin minulle tulee heti kymmenen uutta saavutusta päähän. Haluan koko ajan mennä jotain kohti.

Yhteistyö JVG:n kanssa

Tänä kesänä julkaistiin Nordisin tuottama ja räppinelikko JVG:n, Ege Zulun ja Costin esittämä Verkkareis-kappale. Kyseinen biisi on keikkunut Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukossa aina sen julkaisusta saakka.

Yhteinen biisiprojekti sai alkunsa sen jälkeen, kun Verkkareis-biisillä esiintyvä ja Nordisin kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä räppäri Ege Zulu kiinnitettiin JVG:n omistaman PME Records -levy-yhtiön listoille. "Verkostoitumisäijäksi" itseään kuvaava Nordis tarttui tilaisuuteen ja ehdotti oitis yhteistyötä JVG:n ja Ege Zulun kanssa.

– Sitten Ville Galle tuli studiolle kanssani ja soitin hänelle biittejä ja teimme pari demoa. Verkkareis-biitti on jo yli puolitoista vuotta vanha ja soitin sen jostain arkistoista, Nordis muistelee.

– Hän puhui puhelimessa samaan aikaan eikä varmaan hirveästi keskittynyt siihen silloin. Ajattelin, että okei, ehkä hän ei tykännyt tästä, hän jatkaa.

Ville Galle kuitenkin pyysi Nordisia soittamaan kyseisen biitin uudelleen ja totesi lopulta, että tähän tehdään biisi.

– Nuo ovat sellaisia tilanteita, että välillä mietin, jos 13-vuotias minä olisi tässä tilanteessa hän varmaan miettisi, että mitä tämä minun elämäni on, hän hymyilee ja kuvaa yhteisen projektin olleen hänelle valtava kunnia.

Nordisin mukaan hän ja JVG tulevat jatkamaan yhteistyötään vastaisuudessakin.

Kohti ulkomaisia markkinoita

Nordis haaveilee, että saisi tehdä vielä jonain päivänä kappaleen yläasteajan idolilleen, rap-artisti Gettomasalle sekä räppäri Kubelle. Hän kokee uransa musiikkimaailmassa olevan tällä hetkellä pisteessä, jossa rajoja ei ole ja mikä vain on mahdollista.

Nordis kuuluu suomalaisista huipputuottajista koostuvaan Fountain productions -tuottajakollektiiviin. Hänen mukaansa kollektiivista tähdätään ulkomaisille tuottajamarkkinoille. Ulkomaat ovat myös Nordisin tähtäimessä.

– Haluan tehdä lisää hyvää musaa ja juttuja hyvien ihmisten kanssa sekä luoda vaikutusta ihmisiin, hän sanoo.

– Koen, että minulla on vielä niin paljon annettavaa, etten halua lopettaa musiikin tekoa. Se on minulle tärkeintä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja