Mainos

Gazprom neuvottelee Sibneftistä

Valtion valvonnassa oleva Gazprom ja Venäjän viidenneksi suurin öljy-yhtiö Sibneft pyrkivät saamaan neuvottelut päätökseen vuoden loppuunmennessä.

Venäjän kaasumonopoli Gazprom neuvottelee enemmistöosuuden hankkimisesta öljy-yhtiö Sibneftistä. Sen enempää valtion valvonnassa oleva Gazprom kuin Venäjän viidenneksi suurin öljy-yhtiö Sibneft ei ole aikaisemmin vahvistanut, että neuvottelut ovat menossa.

Sibneftin suuromistaja on venäläinen miljardööri Roman Abramovitsh, joka omistaa myös brittiläisen Chelsean jalkapallojoukkueen.

Gazpromin vientiliiketoimintaa harjoittavan Gazpromexportin johtaja Alexander Medvedev sanoi tänään, että toiveena on neuvottelujen saaminen päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Medvedev oli tänään Kiinassa neuvottelemassa kahden öljyputken rakentamisesta Kiinasta Venäjälle. Tätä nykyä Venäjältä Kiinaan ei kulje yhtään öljy- tai kaasuputkea, vaan venäläinen öljy siirtyy Kiinaan rautateitse.

Kaasuyhtiö Gazprom oli keväällä yhdistymässä valtion täysin omistaman öljy-yhtiön Rosneftin kanssa. Hanke kuitenkin ajautui sekasortoon vain vuorokauden kuluttua sen sinetöinnistä. Rosneft ilmoitti, että se aikoo pysyä itsenäisenä yhtiönä.

(MTV3-STT-Reuers)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.