FIFA-pomolta hämmentävää puhetta Qatariin kohdistuneesta kritiikistä – "Tämä on tekopyhyyttä"

Kuolonuhrit vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva"urheilupesu" 6:23
Kuolonuhrit vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva "urheilupesu".

Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino piti hämmentävän puheen medialle Qatarin MM-kisojen aattona.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Qatarin isännöimät MM-kisat käynnistyvät sunnuntaina. FIFA:n puheenjohtaja Infantino astui kisojen aattona median eteen pitämään hyvin hämmentävän ja erikoisen puheenvuoron.

Qatar on ollut jo vuosien ajan kovan kritiikin kohteena liittyen MM-valmisteluiden ympärillä esiin nousseiden skandaalien ja törkeiden ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. MM-kisavalmisteluiden aikana tuhansia muualta Aasiasta Qatariin tulleitta rakennustyöntekijöitä on kuollut.

Kisojen lähestyessä kritiikki ei ole hiljentynyt, vaan pikemminkin voimistunut entisestään. Infantino kommentoi medialle Qatariin kohdistuvaa kritiikkiä hämmentävästi. FIFA-pomo osoittaa sormea länsimaisten maiden suuntaan.

– Ennen kuin alamme antamaan moraalisia oppitunteja muille meidän eurooppalaisten pitäisi pyytää anteeksi siitä, mitä olemme tehneet maailmalla viimeisen 3 000 vuoden aikana, Infantino toteaa .

– Jos Eurooppa välittää näiden ihmisten kohtalosta, he voivat luoda laillisia kanavia, kuten Qatar, jotta monet näistä työläisistä voisi tulla Eurooppaan töihin. Antakaa heille tulevaisuutta ja toivoa.

Infantinon mukaan Qatariin kohdistuva kritiikki on tekopyhää.

– Minulla on vaikeuksia ymmärtää tätä kritiikkiä. Meidän on panostettava näiden ihmisten auttamiseen, kouluttamiseen ja paremman tulevaisuuden antamiseen. Meidän on opetettava itseämme. Monet asiat eivät ole täydellisiä ja muutos vie aikaa.

– Tämä yksipuolinen moraalinen oppitunti on vain tekopyhyyttä. Ihmettelen, miksi kukaan ei huomioi sitä edistystä, mikä täällä on tehty vuodesta 2016, Infantino sanoo.

Qatar on pyörinyt kritiikin keskellä jo vuodesta 2010 lähtien, jolloin FIFA valitsi Qatarin isännöimään vuoden 2022 MM-kisoja. Infantino korostaa, ettei kritiikin sijasta ihmisten pitäisi keskittyä jalkapalloon ja Qatarin luomaan kisatunnelmaan.

– Ei ole helppoa ottaa vastaan kritiikkiä valinnasta, joka tehtiin 12 vuotta sitten. Qatar on valmis ja näistä tulevat parhaat MM-kisat koskaan. Minun ei tarvitse puolustaa Qataria. He osaavat puolustaa itseään. Minä puolustan jalkapalloa, Infantino julistaa.

Lue myös:

    Uusimmat