Gaeng pet ped yaung Punacurrykanaa

  • 4 pax
  • 1 kpl jyväbroileria
  • 1,5 rkl punaista currytahnaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 4 lime lehteä
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 1 dl kanalientä
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl fish saucea
  • maapähkinäöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • Paloittele broileri ja leikkaa kuutioiksi.
  • Lämmitä wokpannu ja paista currytahnaa noin 1 min.
  • Lisää pilkottu broileri ja ruskista väri pintaan.
  • Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin.
  • Lisää loput raaka-aineet sekaan pilkottuna, säästä fishsauce vimeiseksi.
  • Anna hautua muutama minuutti.
  • Tarjoile riisin kanssa.

Punainen currytahna

  • 5 isoa punaista chiliä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 3 cm galanga-juurta
  • 1/2 sitruunaruoho
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • karkeata suolaa
  • Pilko kaikki ainekset pieneksi.
  • Valmista tahna morttelissa voimakkaalla ranneliikkeellä.

Riisin keittäminen

  • 200 g thai jasmiiniriisiä
  • 1 1/2 l vettä
  • suolaa
  • Huuhtele riisi useita kertoja kunnes tärkkelys ei enään irtoa.
  • Lisää riisi kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin, keitä 6 min.
  • Siivilöi riisi ja nosta siivilä toiseen kattilaan, missä pohjalla kiehuvaa vettä.
  • Painele puikolla reikiä riisiin, jotta höyry pääsee läpi. Laita kansi päälle. Höyrytä n. 15 min.
  • Poista kansi ja nostele riisiä haarukalla ja höyrytä vielä 4 min ilman kantta.

Lue myös:

    Uusimmat