Gaeng pet ped yaung Punacurrykanaa
PunacyrrykanaaMTV3 Interactive Oy Julkaistu 14.10.2004 13:27(Päivitetty 11.05.2005 14:32) -
4 pax
-
1 kpl jyväbroileria
-
1,5 rkl punaista currytahnaa
-
2 dl kookosmaitoa
-
1 rkl ruokosokeria
-
4 lime lehteä
-
1 dl vihreitä herneitä
-
1 dl kanalientä
-
2 tomaattia
-
1 rkl fish saucea
-
maapähkinäöljyä paistamiseen
-
suolaa
-
pippuria
- Paloittele broileri ja leikkaa kuutioiksi.
- Lämmitä wokpannu ja paista currytahnaa noin 1 min.
- Lisää pilkottu broileri ja ruskista väri pintaan.
- Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin.
- Lisää loput raaka-aineet sekaan pilkottuna, säästä fishsauce vimeiseksi.
- Anna hautua muutama minuutti.
- Tarjoile riisin kanssa.
Punainen currytahna
-
5 isoa punaista chiliä
-
1 tl korianterinsiemeniä
-
3 cm galanga-juurta
-
1/2 sitruunaruoho
-
2 valkosipulinkynttä
-
1 pieni salottisipuli
-
1 rkl limemehua
-
1 rkl maapähkinäöljyä
-
karkeata suolaa
- Pilko kaikki ainekset pieneksi.
- Valmista tahna morttelissa voimakkaalla ranneliikkeellä.
Riisin keittäminen
-
200 g thai jasmiiniriisiä
-
1 1/2 l vettä
-
suolaa
-
- Huuhtele riisi useita kertoja kunnes tärkkelys ei enään irtoa.
- Lisää riisi kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin, keitä 6 min.
- Siivilöi riisi ja nosta siivilä toiseen kattilaan, missä pohjalla kiehuvaa vettä.
- Painele puikolla reikiä riisiin, jotta höyry pääsee läpi. Laita kansi päälle. Höyrytä n. 15 min.
- Poista kansi ja nostele riisiä haarukalla ja höyrytä vielä 4 min ilman kantta.
- 06:31
Eilen20:08
Eilen19:32
Eilen18:27
Eilen17:03