Futislegenda villiintyi täysin: Edin Dzeko roihusi Mestarien liigassa – vastustajan viimeisetkin haaveet murskaksi

Internazionale nousi ainakin hetkellisesti jalkapallon Mestarien liigan D-lohkon kärkeen lyötyään Shahtar Donetskin Edin Dzekon maaleilla 2–0.

Interiltä oltiin hylätty kaksi maalia, yksi paitsion ja yksi rikkeen vuoksi, kunnes 61. minuutilla rävähti hyväksytysti. Matteo Darmian tykitti ensin päin Shahtar-puolustusta, mutta Dzeko tuli takaa voimalla jatkopalloon ja täräytti sen kierteisesti maalin vasempaan kulmaan.

Osuman vapauttava merkitys paistoi Inter-päävalmentajan, jalkapallolegenda Simone Inzaghin riehakkaasta tuuletuksesta.

Katso maali ja Inzaghin tuuletukset ylälaidan videolta.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin bosniahertsegovinalainen hyökkääjätähti Dzeko iski toistamiseen, kun hän puski Ivan Perisicin keskityksestä pelivälineen rysään.

Inter nousi voittonsa myötä D-lohkon keulille. Milanolaisilla on viidestä ottelusta 10 pistettä.

Shahtarin tappio varmisti sen, että se jää varmasti lohkojumboksi eikä voi yltää enää Eurooppa-liigan jatkopeleihin oikeuttavaan kolmossijaan. Ennen viimeistä kierrosta Shahtarilla on kasassa vain yksi pinna.

Interin pudotuspelipaikka voi varmistua myöhemmin tänä iltana, jos FC Sheriff ei onnistu voittamaan Real Madridia. Realilla on neljän ottelun jälkeen yhdeksän pistettä ja Sheriffillä kuusi pinnaa.