Fox Newsin lähteet: Trump harkitsee luovuttamista

Fox Newsin mukaan presidentti Donald Trump harkitsee tappionsa myöntämistä, jos hänen vaaliprosessista tekemänsä oikeuskantelut eivät näytä tuottavan hänen toivomaansa tulosta. 

Kaksi nimettömänä pysyvää lähdettä presidentin hallinnosta sanoo Fox Newsille, että Trump harkitsee vaalituloksen edessä taipumista ja suostumista rauhalliseen vallanvaihtoon, jos hänen nostamansa oikeusprosessit eivät etene.

Trump on nostanut oikeusjuttuja muun muassa Pennsylvaniassa, Arizonassa ja Nevadassa, joissa laskenta ollut varsin tasainen, mutta kääntynyt loppuviikosta Bidenin hyväksi. Trump väittää kanteissaan muun muassa, että osavaltioissa olisi laskettu äänestysajan päättymisen jälkeen annettuja mitättömiä ääniä ja että hänen kampanjansa tarkkailijoita ei olisi lainvastaisesti päästetty laskentapaikoille. 

Trump on tähän asti kieltäytynyt myöntämästä tappiotaan ja sanonut Bidenin julistautuneen voittajaksi ennenaikaisesti. Viimeksi vielä eilen hän sanoi Twitterissä olevansa vaalien voittaja, ja vihjaili vaaleissa tapahtuneen vilppiä. Trumpin kampanja ei ole kuitenkaan esittänyt mitään konkreettisia todisteita vilppiväitteiden tueksi. 

Aiemmin tänään kerrottiin, että presidentin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner on ollut yhteydessä presidenttiin totuttaakseen tätä ajatukseen tappion myöntämisestä.

Presidentti Trumpin kerrotaan harkitsevan luovuttamista – tviitit puhuvat muuta kieltä, katso! 1:50
Presidentti Trumpin kerrotaan harkitsevan luovuttamista – tviitit puhuvat muuta kieltä, katso!

Lue myös:

    Uusimmat