Fordin ärjyssä uutuusmallissa on Hannun ja Kertun inspiroima toiminto – nyt et joudu enää koskaan hukkaan!

Mikäli olet joskus ajanut autollasi maastoon ja joutunut hetken päästä pähkäilemään, miten löydät takaisin tielle, osannet arvostaa Fordin uudesta Ranger Raptorista löytyvää ominaisuutta.

Fordin uudessa Ranger Raptor -avolavassa on toiminto, jonka ansiosta maastoon autollaan lähtenyt kuljettaja löytää aina takaisin tielle.

Kuin Grimmin veljesten kuuluisassa sadussa, pudottelee uuden Rangerin Raptor-erikoismalli leivänmurusia jälkeensä. Mikäli kuljettaja joutuu syystä tai toisesta palaamaan maastosta takaisin tielle samaa reittiä kuin menikin, on hänellä helppo tehtävä seurata murusia.

Rangerin tapauksessa "leivänmurut" ovat auton navigaattoriin automaattisesti ilmestyviä GPS-pisteitä, joten kuljettajan ei tarvitse olla huolissaan esimerkiksi linnuista, jotka saattaisivat pistellä oikeat leivänmurut parempiin suihin.

Karttamerkkejä pudotellaan maastossa joka sekunti, joten kun tulee aika palata takaisin, saa kuljettaja hyvin tarkkaa tietoa siitä, mitä reittiä käyttämällä maastosta pääsee pois.

2:25
VIDEO: Ford Explorer saapuu Eurooppaan hybridinä.

– Leivänmuru-navigaatio on yksinkertainen, mutta tehokas tapa auttaa kuljettajia palaamaan takaisin reitille, hehkuttaa Ford Performancen johtaja Leo Roeks.

Ranger Raptor on Ranger-avolavamallin härkäisin versio. Ford Performancen tuunaaman Rangerin konehuoneesta löytyy kaksoisahdettu 2,0-litrainen EcoBoost-diesel.

Hevosvoimia ei ole kuin 210, mutta auto onkin suunniteltu maastoon. Foxin iskunvaimentimet, kunnon pohjapanssari ja leveämpi raideväli sekä erityisesti haastaviin oloihin tarkoitetut ajomoodit kertovat, ettei tällä autolla olekaan tarkoitus päästä kovaa suoralla tiellä, vaan nimenomaan sinne, mihin tavallisella Rangerilla ei pääse.

Katso video Breadcrumbs-toiminnosta alta.

Lähde: Ford

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja