Föönaustrendiä kaivataan Suomeen: Näin saisit kestävän kampauksen useaksi päiväksi

Suomen tunnetuimpiin lukeutuva hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima toivoo, että hiusten föönauttaminen ammattilaisen luona voisi olla uusin trendi myös Suomessa. Mitä etuja föönauksessa käymisellä on?

Käytitkö sinäkin aikaa ja vaivaa hiusten kohentamiseen tänä aamuna? Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima kehuukin suomalaisten olevan erityisen innokkaita hiustenlaittajia.

– Me emme ehkä tee niinkään usein kampauksia, mutta muotoilemme sitäkin enemmän hiuksia, Sarkima kertoo.

Lämpömuotoilu, kihartaminen, muotoiluraudalla laineiden tekeminen… olemme todella innokkaita laittamaan hiuksia, ja olenkin siitä ylpeä!


Vaikka kampaajalla käyminen ja hiusten laittaminen kuuluu monen rutiineihin, asiantuntijan mukaan eräs trendi ei ole vielä rantautunut kunnolla Suomeen.

– Voisimme käydä enemmän föönauttamassa hiuksia kampaajalla. Esimerkiksi Barcelonassa, Lontoossa ja New Yorkissa naiset käyvät säännöllisesti föönauksessa, Sarkima kuvailee.

Tiedäthän sen tunteen, kun kampaajalla käynnin – hiusten leikkauksen ja värjäyksen jälkeen – hiukset sekä tuntuvat että näyttävät upeilta ammattilaisen käsittelyn jälkeen?

Hiusten föönauttaminen ammattilaisen luona antaa hyvät raamit halutulle kampaukselle, jota voi itse kohentaa jopa seuraavina päivinä.

– Kun käyt ammattilaisella föönauttamassa hiukset vaikkapa kerran viikossa, voit itse päivittää samaa kampausta esimerkiksi kuivashampoolla, Sarkima kuvaa.

– Mikä olisikaan parempaa, että ammattilainen on laittanut hiukset kuntoon ja itse vain fiksaat kampausta seuraavaan pesukertaan saakka!

Ammattilainen käy koko hiukset läpi

Mariela Sarkima muistuttaa, että eurooppalainen hiuslaatu on hento ja se asettaa omat vaatimuksensa hiusten laittoon. Föönauksella ammattilainen onnistuu luomaan kampaukseen toivotun lopputuloksen.

– Ammattilaisen tekemässä föönauksessa kohotetaan hiusten tyveä. Hiuslaadusta ja asiakkaan toiveista riippuen kampausta joko kuohkeutetaan tai esimerkiksi karkeita luonnonkiharoita silotetaan, Sarkima kuvailee.

Föönauttamisen etuja on myös se, että ammattilainen pääsee käsiksi koko kuontaloon.

– Hän voi seisoa sekä takanasi että vieressäsi. Se on paljon tehokkaampaa kuin itse yrittäisi kolmella osiolla saada saman tuloksen kylppärissä aikaiseksi.

Sarkimalla on oma näkemyksensä siihen, miksi föönauttaminen ei ole niin arkipäivästä Suomessa.

– Se on niin kallista. Ja se onkin viestini kollegoilleni: olisi hienoa keksiä keino, kuinka saisimme hintaa alemmas.  Voisiko se olla vaikkapa föönauspassi, ettei föönaus maksaisi noin 60 euroa, mitä se tuntuu nyt Helsingin keskustassa maksavan?

–Jos se olisi halvempaa, naiset myös kävisivät föönauttamassa hiuksiaan, Sarkima kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat