toim. Pirkko Arstila
Keittoja ja juomia flunssan torjuntaan
Venäläinen flunssakeitto
4-5 sipulia reiluina paloina
15 valkosipulinkynttä paloina
tilkka öljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
3 tuoretta tomaattia paloina
2 liemikuutiota
vettä timjamia, oreganoa,
(lipstikkaa)
suolaa, pippuria
Kuullota sipulit öljyssä, lisää valkosipulit ja muut ainekset. Anna kiehua kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä.
Kanakeitto
2 broilerinkoipea tai puolikas broileri tai kana
10 valkosipulinkynttä pieninä paloina
1 sipuli paloina
2-3 cm tuoretta inkiväärinjuurta
2 sellerinvartta
2 laakerinlehteä
tuoretta persiljaa
Peitä broileripalat kylmällä vedellä. Lisää joukkoon muut aineet. Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori vaahto pois. Anna kiehua pienellä tulella 1 tunti 45 minuuttia. Jäähdytä. Poista hyytynyt rasva. Siivilöi ja pakasta annostölkkeihin tai -pusseihin. Flunssan iskiessä kuumenna annos keittoa ja nauti hitaasti.