Flunssakeittoja 27.10.1999

toim. Pirkko Arstila
Keittoja ja juomia flunssan torjuntaan

Venäläinen flunssakeitto


4-5 sipulia reiluina paloina
15 valkosipulinkynttä paloina
tilkka öljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
3 tuoretta tomaattia paloina
2 liemikuutiota
vettä timjamia, oreganoa,
(lipstikkaa)
suolaa, pippuria

Kuullota sipulit öljyssä, lisää valkosipulit ja muut ainekset. Anna kiehua kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä.

Kanakeitto


2 broilerinkoipea tai puolikas broileri tai kana
10 valkosipulinkynttä pieninä paloina
1 sipuli paloina
2-3 cm tuoretta inkiväärinjuurta
2 sellerinvartta
2 laakerinlehteä
tuoretta persiljaa
Peitä broileripalat kylmällä vedellä. Lisää joukkoon muut aineet. Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori vaahto pois. Anna kiehua pienellä tulella 1 tunti 45 minuuttia. Jäähdytä. Poista hyytynyt rasva. Siivilöi ja pakasta annostölkkeihin tai -pusseihin. Flunssan iskiessä kuumenna annos keittoa ja nauti hitaasti.

Intialainen nuhajuoma


0,5 l kuumaa vettä
2 rkl tuoretta inkiväärinjuurta paloina
4 valkosipulinkynttä
3-4 rkl hunajaa
chilipulveria

Keitä inkivääripalat ja valkosipulinkynnet pehmeiksi. Mausta hunajalla ja chilillä.

Baltian voimatroppi kipeään kurkkuun


lasillinen kuumaa vettä
1 rkl raastettua piparjuurta
2 tl hunajaa
1 tl valkosipulimurskaa

Sekoita aineet ja nauti.

Lue myös:

    Uusimmat