Flunssakausi alkaa jälleen – näin vältät taudin tänä vuonna!

Flunssakausi on pian taas täällä. Muista tänä vuonna nämä tärkeät opit jo nyt, kun ei ole vielä liian myöhäistä toimia.

Flunssakauteen kannattaa valmistautua kiinnittämällä huomiota muutamaan pieneen, mutta terveyden kannalta sitäkin suurempaan asiaan.

Päiväunet ovat pop!

Gene Stone väittää kirjassaan "The Secret of People Who never Get Sick ", että päiväunet ovat yksi tärkeimpiä keinoja ehkäistä eri sairauksia. Teoksen mukaan univaje saa kehon tuottamaan enemmän kortisoli-hormonia, joka antaa meille energiaa, mutta vaikuttaa siihen, ettei keho korjaa itseään yhtä tehokkaasti ja on siksi alttiimpi sairauksille. Siksi runsas uni on tärkeää.

Standfordin yliopisto tukee väitettä tutkimuksella, jonka tulosten mukaan hedelmäkärpästen immuniteetti on korkeimmillaan juuri yöaikaan.

Muista pestä käsiä riittävästi

Käsien pesusta flunssanvälttäjänä ei toitoteta turhaan – muista siis pestä kädet aina esimerkiksi ennen ruokailua, kun tulet ulkoa kotiin tai jos esimerkiksi aivastat.

Petraa vastustuskykyäsi

Jos haluat pysyä terveenä, voit vielä parantaa vastustuskykyäsi talven varalle: Harrasta reippaasti liikuntaa monessa eri muodossa, mene nukkumaan ajoissa ja syö paljon vihanneksia, kasviksia. ,marjoja ja hedelmiä.

Luota sinkkiin

Jos olet sairastumassa, ota kunnollinen sinkkikuuri heti, kun tunnet olosi sellaiseksi, että tauti saattaisi olla tuloillaan. Tämä voi lyhentää flunssan kestoa ja vähentää sen voimakkuutta. Lyhytaikaisena kuurina voit nauttia kerralla 80 mikrogrammaa, mutta näin suuri annostus kannattaa nauttia vain silloin tällöin.

Nauti probiootteja ja D-vitamiinia säännöllisesti

Pediatrics-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan Lactobacillus ja Bifido -maitohappobakteerien nauttiminen vähentää sairaspäiviä. Myös D-vitamiinia kannattaa nauttia säännöllisesti.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja