Flunssa vai influenssa? Tunnista erot

Tämän vuoden influenssahuippu tekee vasta tuloaan. Kuume, yskä ja nuha ovat sekä flunssan että influenssan oireita. Mistä sitten voi tietää, kumpi tauti on kyseessä?

Flunssa on huomattavasti lievempi tauti kuin influenssa. Se on myös kestoltaan lyhyempi, sillä flunssa kaataa potilaan usein sänkyyn muutamaksi päiväksi, mutta influenssa voi kestää pahimmillaan jopa viikkoja. Influenssasta voi myös seurata vakavia jälkitauteja, kuten keuhkokuume kaiken ikäisille tai korvatulehdus lapsille.

Influenssa on A- tai B-viruksen aiheuttama ylähengitystieinfektio. Flunssa voi sen sijaan olla minkä tahansa ylähengitystieinfektioita aiheuttavan viruksen seurausta.

Oireet ovat samankaltaiset

Influenssan oireet alkavat nopeasti ja ne ovat usein ankarammat kuin flunssassa. Oireisiin kuuluvat korkea kuume, päänsärky, yskä, tukkoisuus ja lihaskivut. Hengitysoireiden jatkuessa on tärkeää mennä lääkäriin, sillä kyseessä voi olla keuhkokuume.

Flunssa alkaa usein kurkkukivulla. Kuume on aikuisilla harvinainen oire, mutta sitäkin esiintyy. Lapsilla sitä esiintyy flunssan yhteydessä yleisemmin.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat