Mainos

Floridalaisnuoret marssivat tiukempien aselakien puolesta: "Ei koskaan enää"

Floridalaisnuoret ovat marssineet Floridan pääkaupungin kaduilla vastalauseena tulivoimaisten automaattiaseiden myynnille. Opiskelijoiden mukaan poliitikot ovat epäonnistuneet heidän suojelemisessaan.

Viime viikolla 17 ihmistä kuoli, kun entinen Parklandin lukion entinen oppilas avasi tulen koulun alueella puoliautomaattisella AR-15 kiväärillä.

Nuoret vaativat lainsäätäjiä kieltämään vastaavien aseiden myynnin. Mielenosoittajilla oli mukanaan kylttejä, joissa luki ”Ei koskaan enää”.

– Haluamme järeät aselait, että vastaava ei koskaan enää tapahdu uudelleen, kertoi 16-vuotias Rachel Padnis.

Trump tukee tulinopeutta lisäävien osien kieltoa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo tukevansa itselataavien aseiden tulinopeutta lisäävien lisäosien kieltämistä.

Trumpin mukaan hän on allekirjoittanut muistion, joka määrää säädöksen valmistelun. Trump sanoo odottavansa, että uudet säädökset tulevat voimaan pian.

Enemmistö haluaa tiukemmat aselait

Quinnipiacin yliopiston kansallisen mielipidemittauksen mukaan noin kaksi kolmesta yhdysvaltalaisesta tukee tiukempia aselakeja. Mittaus tehtiin Floridan kouluampumisen jälkeen.

Yliopiston mukaan tuki tiukennuksille on suurempi kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Yliopisto on vuodesta 2008 lähtien selvittänyt amerikkalaisten kantaa aselakeihin. Kyselyn perusteella myös valtaosa aseen omistajista tukee aselakien tiukennuksia.

Floridan useita henkiä vienyt kouluammuskelu kuohutti Yhdysvalloissa.

1:13

5:48

1:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.