Florida puristi ääritärkeän trillerivoiton – Aleksander Barkovilta tehosuoritus

Florida Panthers kukisti Boston Bruinsin jatkoerässä – katso tästä ottelun huippuhetket.

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers voitti Boston Bruinsin pudotuspelien avauskierroksen viidennessä pelissä maalein 4–3. Jatkoerässä ratkennut voitto oli Floridalle tärkeä, sillä joukkueen kausi olisi päättynyt Bostonin voitosta.

Runkosarjan ylivoimainen ykkönen Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2 ja on yhä voiton päässä jatkosta.

Ottelu oli tiukka, ja ylivoimamaaleilla oli suuri merkitys.

Ensimmäisessä erässä Florida pääsi 1–0-johtoon. Toisessa erässä Boston tasoitti ylivoimalla, mutta reilu minuutti ennen erän päättymistä Florida siirtyi jälleen johtoon.

Kolmannessa erässä maaleja tehtiin yhtä lailla vuorotellen. Boston tasoitti jälleen ylivoimalla erän alussa, ja alle minuuttia myöhemmin Florida hyödynsi oman ylivoimansa ja pääsi 3–2-johtoon. Maalista sai syöttöpisteen myös suomalaiskapteeni Aleksander Barkov. Boston tasoitti vielä erän puolivälissä.

Jatkoaikaa pelattiin hieman yli kuusi minuuttia ennen ratkaisua. Floridan sankariksi nousi Matthew Tkachuk, joka varmisti joukkueen NHL-kauden jatkumisen ainakin seuraavaan peliin asti.

Bobrovskilla hurjat torjuntaluvut

Toinen Floridan sankari oli ykkösmaalivahti Sergei Bobrovski, joka torjui hurjat 44 kertaa. Yksi tärkeistä torjunnoista oli Bostonin Brad Marchandin laukaus vain sekunti ennen kolmannen erän päätöstä.

Floridan pistekuninkaat olivat puolestaan Carter Verhaeghe kolmella syöttöpisteellä sekä Tkachuk maalilla ja syötöllä.

Barkoville syöttöpiste oli jo pudotuspelien kolmas. Muut Floridan suomalaiset Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät ottelussa pisteittä.

Bostonin pistekuninkaat olivat Marchand maalilla ja syötöllä sekä Charlie McAvoy kahdella syöttöpisteellä. Maalivahti Linus Ullmark torjui 21 kertaa.