Florida Panthers on historiallisessa vedossa NHL:ssä, mutta päävalmentaja Joel Quennevillea uhkaa potkut – "Ei ole mitenkään mahdollista, että hän voi kiistää tienneensä"

Mestarivalmentaja Joel Quenneville saattaa saada potkut Florida Panthersin päävalmentajan paikalta torstaina. Konkariluotsin käytös aiemmassa pestissä Chicago Blackhawksissa puhuttaa.

Quenneville oli penkin takana normaalisti, kun Florida Panthers otti 4–1-voiton viime yönä Boston Bruinsia vastaan, mutta ei saapunut lainkaan lehdistön eteen ottelun jälkeen.

Mestariluotsi halusi näin toimimalla välttyä ikäviltä kysymyksiltä, jotka liittyvät hänen aikaansa Chicago Blackhawksissa. Luupin alla on Quennevillen toiminta tapauksessa, jossa seuran pelaaja Kyle Beach syytti yhtä valmennusryhmän jäsentä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Quenneville kertoi kesällä kuulleensa asiasta ensimmäisen kerran, kun tapaus tuli julkisuuteen. TSN:lle tuoreen haastattelun antanut Beach väittää konkariluotsin valehtelevan. Hänen mukaansa ei ole lainkaan mahdollista, etteikö Quenneville olisi tiennyt syytöksistä jo pudotuspelikeväänä 2010.

Beachin mukaan Quenneville halusi selvittelyn sijaan vaimentaa asian keväällä 2010, jotta Blackhawksin menestysmahdollisuudet eivät vaarantuisi.

– Olen todistanut kokouksia, jotka tapahtuivat Quennevillen toimistossa heti sen jälkeen, kun ilmoitin asiasta James Garylle (Blackhawksin henkinen valmentaja). Ei ole mitenkään mahdollista, että hän voi kiistää tienneensä asiasta, Beach sanoi TSN:lle.

Beachin väitteen mukaan Quennevillea kiinnosti enemmän Stanley Cupin voittaminen kuin joukkueessa tapahtuneen seksuaalirikoksen selvittäminen.

Nyt NHL selvittää, millainen rooli Quennevillella oli tapauksen kuoliaaksi vaientamisessa. Valmentajaurallaan neljä Stanley Cupia voittanut ja 63-vuotias Quenneville tapaa NHL:n komissaarin Gary Bettmanin torstaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Mediatietojen mukaan Quennevillen tulevaisuus on nyt Bettmanin käsissä.

Quennevillen luotsaama ja Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on tapauksessa hankalassa tilanteessa. Panthers on aloittanut kauden räjähtävästi seitsemällä perättäisellä voitolla.

Päävalmentajan tulevaisuus on hämärän peitossa.

– En tiedä paljoakaan siitä, mitä on tekeillä, Barkov sanoi AP:lle.

– Pelaajina me keskitymme vain pelaamiseen. Sitä me teemme, siksi olemme täällä, Barkov totesi ESPN:n mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja